-MITT LIV SOM MAMMA/HUSTRU/VÄN-





30 april 2009

...men en helt vanlig kväll

Trots att dagen inte började som vanligt så slutar den som en alldeles vanlig torsdagkväll.
Noel har varit med faster Jeanette på hennes jobb i Hörnebokiosken. De har haft Operation Dagsverke i skolan och då ska de ju arbeta och det har han gjort. Hämtat varor på lagret och knappat på kassapparaten och tagit betalt. När jag hämtade honom var han supernöjd med sitt arbete så nu vet han var han ska jobba när han blir stor.

När Noel var borta passade jag på att tvätta bilen (på Bilia) och handla lite gott som vi ska ha med oss i bilen till Ullared imorgon. Det blir ciabatta med tonfiskröra och en kopp kaffe på parkeringen innan vi grabbar kundvagnarna och shoppar loss.

Vi skippar elden ikväll. Vi har inte varit på Valborgsmässoeld sen Noel var liten. Det lockar inte alls. Alvin sover redan och Noel är på väg ner under täcket i detta nu. Min väckarklocka ringer 05.00 imorgon så det blir nog en tidig kväll för mig också.

Inte en vanlig morgon...

Gick upp, duschade, åt frukost (fil o flingor), läste tidningen, borstade tänderna och väckte Tobias. Om det varit en helt vanlig morgon hade jag gått ut till bilen och åkt till jobbet, men idag är ingen vanlig morgon. Tobias låg inne hela dagen igår med en fruktansvärd migrän. Det sprängvärkte på vänster sida och gjorde ont ända ner i käken. Alvedon hjälpte inte så jag fixade lite starkare tabletter som Mariah hade. De hjälpte inte heller. Inatt har han varit vaken flera ggr och haft ont. När jag väckte honom tvingade jag ur honom ur sängen för att se om det överhuvudtaget gick. Ur kom han men han kunde inte räta upp sig för då var det som blixtar slog in i huvudet. Sagt och gjort.....jag blir hemma idag. Noel har ledigt från skolan och Alvin har dagis. Det får bli ett samtal till VC när de öppnar. Lite orolig blir man ju när han har så ont och det inte går över.



Uppdatering kl 11.20: Nyss hemkomna från VC. Det enda receptet Tobias fick var att ta en cocktail på Alvedon och Ibumetin. Om han skulle få feber eller bli onaturligt trött är det akuten som gäller. Han satsar på en rejäl cocktail. Det är ju trots allt Valborgsmässoafton.




29 april 2009

Nästa generations Zlatan och Ljungberg?

I eftermiddag har killarna roat sig med att spela fotboll tillsammans. Man får passa på att njuta av de få stunderna som de faktiskt är sams.



...först i vår trädgård...

...sen gick de vidare till fotbollsplanen vid lekparken...

...men ser inte Alvin lite väl liten ut i målet?

28 april 2009

Jag räknar ner

På fredag är det dags. Då åker jag, mamma och Mariah till Ullared och shoppar loss i alla kvinnors paradis. Ni vet hur det kändes när man var liten och väntade på jultomten. Exakt den känslan har jag pirrandes i magen. Visst är det härligt? Tror att det finns fler som jag där ute. Jag har tänkt att handla en massa sommarkläder till barnen. Det skadar ju inte om jag hittar en del till mig också. Det finns inte så mkt som sitter snyggt efter min viktnedgång.
Den obligatoriska listan börjar ta form, om än bara i mitt huvud. Ska sätta mig imorgon och skriva ner lite. Ta mått på barnen och så. Hade det varit för några år sen så hade jag haft en kilometerlång lista färdigskriven för flera veckor sedan.

27 april 2009

Soulmate

Vad passar bättre att starta veckan med än lite skön musik. Idag spelar jag Natasha Bedingfield "Soulmate" Vad tycks? Är den inte underbar?

26 april 2009

Grottäventyr på en söndag

Idag tog jag och min mamma med oss Alvin, Noel och hans bästis M på ett riktigt grottäventyr. Vi parkerade bilen vid Sotarlidens topp i Timmersdala och promenerade utmed en vandringsled.

Noel passade på att försöka putta omkull ett fallfärdigt hus som vi gick förbi.

Med ficklampa och pannlampa gav sig killarna in i grottgångarna. Men bara de gångarna där vi visste var utgången låg.

När vi nått slutdestinationen Kalksjön smakade det extra gott med grillad korv. Det fanns en massa fisk i sjön som kidsen tyckte var roligt att titta på.

Det dröjer nog inte länge förrän vi gör om den här promenden. Ett riktigt äventyr.

25 april 2009

Big Comedy



Igår var vi i Västerås på stand-up comedy med Erik och Jenny. Vi såg Big Comedy 2009.
Jag trodde allvarligt att jag skulle vakna upp med jordens träningsvärk i magen idag. Det började lite lätt med Lennie Norman. Han är rolig, men inte så att man viker sig dubbelt direkt. Efter honom var det dags för en ljummen David Batra. Peter Wahlbeck hade jag väldigt svårt att förstå. Klickade inte med hans halländska dialekt. Sen äntrade Johan Rheborg scenen och kvällen tog fart. Trodde inte att jag kunde skratta så mkt. Han drog skämt om hur det var att vara tonårsförälder och sjunka från att ha varit kung hemma till att bli ngt som helst inte skulle synas eller höras alls. Petra Mede kunde jag klarat mig utan. Forcerat och tråkigt. Henrik Schyffert svarade för kvällens största garv. Där fick magmusklerna jobba en hel del. Tänker inte ens förklara för er vad det var som var så kul. Kan bara säga...Christer Sjögren...hahaha... Sist ut var Johan Glans. Han lyckades få mig att fortsätta skratta hysteriskt. Gick ut från konserthallen med ett stort leende på läpparna. Hoppas på ett Big Comedy 2010. Väntar redan.

24 april 2009

En tur till stan


Melvin, Meya och Alvin

Tog en tur in till stan på förmiddagen. Det var 50% på allt lego på BR idag så det var sjukt mkt folk på Commerce. Ulf skulle dit en sväng och shoppa presenter åt en viss liten kille som fyller 5 år snart. Under tiden tog jag hand om alla små ligister. Lyckades med bedriften att få dem att sitta stilla samtidigt en liten liten stund. Tillräckligt länge för att kunna knäppa ett kort på dem.

Nu parkerar vi rumporna i bilen och drar till Västerås. Härligt härligt!!

23 april 2009

Nu e d helg!!!



Äntligen är det helg. Jag är väl medveten om att det BARA är torsdag. Jag är ledig imorgon. Vi ska åka till Västerås....utan barn. Ska åka till Erik och Jenny och gå på Big Comedy Stand up-show. Det ska bli så kul. Efteråt blir det grillning hemma i Tillberga. Det var planerat en tur på restaurang men eftersom vädret skall bestå av sol, sol och åter sol så har vi bestämt oss för att sitta på altanen och mysa. Antagligen slinker det ner både ett och två glas vin också. Härligt med sovmorgon på lördag. Det är ont om dem.


En liten uppdatering från Tobias. Imorgon förmiddag ska han besöka sin handledare på Arbetsförmedlingen. De kan antagligen ställa upp med praktiklön under utbildningen. Det ser ljust ut. Imorgon eftermiddag vet vi mer.

22 april 2009

En tur till andra sidan pölen


Idag blev det klart att Tobias är erbjuden jobb för det amerikanska företaget. Utbildningen startar 8 juni. Första delen är i Lidköping. Sen bär det iväg till Paris för kundmöten med den amerikanske vd:n.
Men........
nu hänger allt på om TRR (Trygghetsrådet) kan ställa upp med ersättning. Utan lite mer i plånboken går det inte ihop. Jag kan inte klara av alla kostnader själv på hemmaplan.
Håll tummarna nu allihop!!!

Dove Summer Glow


Tänkte tipsa om en otroligt bra bus-lotion. Passar perfekt när temperaturen stiger ute och man är så där "härligt" vinterblek. Hur många ggr har man inte försökt sig på att smörja in sig med brun-utan-sol. Man smörjer och smörjer tills man tycker att det är jämnt. När det torkat så har man ju likt förbannat fula ränder överallt. Dove Summer Glow ger inte supermycket färg direkt, men heller inga ränder. Jag får en lätt solbränna efter två appliceringar. Man känner sig så mycket fräschare. Den finns i två nyanser, för ljus och för mörk hy. Jag brukar köra på den mörkare nyansen.



21 april 2009

Majblommedags


Idag går startskottet för årets Majblommeförsäljning. Noel fick hem sina blommor och tog direkt tag i telefonen och efter 5 minuter var alla blommor utom en sålda. Snabbt och lätt!


Så här såg Majblommorna ut när familjen Bäckström föddes. Från vänster 1972, 1978, 2000 och 2005.


19 april 2009

Fönstershopping på internet

Surfade in på Bubbleroom för första gången. Har ju sett reklamen på tv typ 1 miljon ggr, men aldrig fått tummen ur. De hade så mycket som var så snyggt. Och det bästa var att de har kläder i alla prisklasser. Annars brukar de snyggaste kläderna ha de högsta priserna. Varför?

Här är ett axplock av mina favvisar.


Den bästa grillsalladen

Jag slänger in ett recept på världens godaste grillsallad. Perfekt för mig som inte äter potatis just nu. Annars funkar den att ha som tillbehör oavsett om man serverar potatisgratäng eller potatissallad.

3 dl creme fraiche
3 dl majonäs
1 msk senap
½ vitkålshuvud
½ blomkålshuvud
morötter
paprika
gurka
rädisor
majs
fransk salladskrydda
italiensk salladskrydda

Blanda creme fraiche, majonäs, senap och mycket salladskrydda. Tillsätt grönsakerna. Jag brukar skrapa ur gurkan för att slippa det vattniga.

Superenkelt och så gott!!

Superseg söndag

Idag händer inte mycket i Sara Bäckströms liv.
Gårdagen tog en oväntad men trevlig vändning när Evelina och Gurra kom på fika på eftermiddagen. Helt plötsligt hade vi bestämt oss för att grilla senare på kvällen. Grillkvällen slutade inte förrän 03.30 i natt när vi gav upp och gick till sängs. Då hade det slunkit ner både ett och två och tre glas vin...eller något fler... Somnade snabbt med taket snurrandes ovanför mitt huvud. Kl 06.00 väckte Alvin mig och strax därefter kom Noel upp. Det var den sömnen det.
Tobias har åkt till Knistad med sin pappa för att genomlida en runda golf. Vem vet vad en överdos frisk luft kan göra för baksmällan. Noel har en kompis på besök och jag har dammsugit lite försiktigt och kollat in senaste avsnittet av Prison Break.
Har tänkt ta en sväng till Grevagården i eftermiddag för att kolla in Mariahs nya lägenhet, men jag håller på att samla mig för denna kraftansträngning.

18 april 2009

Utflykt till Silverfallen

Medan jag och Tobias röjde i garaget och förrådet var barnen vid Silverfallen med mormor. Nästan så att man blir lite avis. Hade hellre strosat omkring där i solskenet än i vårt garage *ler*





Den obligatoriska fikan smakar extra gott utomhus. När barnen är ute med mormor äter de alltid köttbullar, korvbitar och körsbärstomater på spett.

Ja må hon leva.....


Idag sjunger jag för full hals för min älskade Mariah som fyller år. Åldern på en kvinna talar vi inte om. Det räcker med att säga att det är jämnt hon fyller.
Hipp hipp hurra för Mariah idag!!!!



17 april 2009

Fredagsmys


Idag stod det tacos på fredagsmenyn. Kan nog säga att det händer med jämna mellanrum här hemma när det är dags för myspys. Utan att vara statistiker så tror jag att det är den vanligaste rätten hemma hos svensken en fredagkväll.
Vad tror ni?
Vilken är er favoriträtt till fredagsmyset?