-MITT LIV SOM MAMMA/HUSTRU/VÄN-





31 maj 2009

Premiär!!

Idag var det äntligen dags för premiärdoppet i poolen. Endast 15 grader i vattnet, men båda barnen trotsade kylan och doppade sig.


Jag passade på att olja in solstolarna när kidsen badade. Nu ser de ut som nya igen.


30 maj 2009

Vardagslyx

Idag har jag unnat mig något som man gör alldeles för sällan. MASSAGE!
Jag och mamma var hos en jätteduktig tjej i Loringa utanför Skultorp och fick en grymt skön rygg- & nackmassage.
Jag kan starkt rekommendera ett besök hos Katarinas Hudvård.



ÄNTLIGEN!!!

Igår kom vattenspridaren fram när jag kom hem från jobbet.
Tänk vad lite vatten kan göra barnen glada.


Noel sprang som en tok i det iskalla vattnet.

Lillebror var lite försiktigare, men efter en stund vågade även han sig in i vattnet.

Härligt med sommar!!


28 maj 2009

Vernissage

Ikväll har vi varit på Vernissage på Alvins dagis. De har haft tema Barbapappa under våren och idag var det dags att visa upp alla skapelser. Förutom alla figurer och teckningar så sjöng barnen sånger om Barbapappa och en film visades från Barbadiscot förra veckan.
Som sig bör på vernissage så serverades det bubbel (cider) och snacks.

Ett axplock av Alvins alster. Bl a en blå BarbaFlink som gjort sig till en val och längst ner till höger är han en dinosaurie....men det syns väl...

Glad kille som väntar på att få sjunga.

27 maj 2009

Separationsångest

Visst måste det finnas fler där ute om har separationsångest när det gäller barnvagnen?

Men nu är det iallafall gjort. När vi rensade förrådet i april tog jag det smärtsamma beslutet att sälja vagnen som båda mina prinsar sovit så gott i. Sagt och gjort så satte jag ut en annons på Blocket. Trodde inte att den skulle gå att sälja. Det var ju inte bara jag som ville sälja vagn på blocket direkt. Men döm av min förvåning när det ringde i måndags, en månad efter att annonsen sattes ut. En tjej köpte den över telefonen. Hon ville inte ens komma och titta på den innan hon bestämde sig. Idag kom hon och hämtade den och det var med sorg i blicken som jag såg MIN vagn åka iväg i någon annans bil.
Tobias är iallafall glad. Ingen vagn = mer plats i förrådet.


25 maj 2009

Det krävs inte mycket...

I vårt TV-rum på övervåning har vi en klassisk IKEA-soffa, en Klippan. Den ser inte mycket ut för världen, men med en snygg klädsel blir den som ny.
Bemz kan man beställa klädslar till Ikeas soffor och fotöljer. Jag hittade några som jag fastnade lite extra för. Vad tycks?

23 maj 2009

Hängmattegung

Idag har vi varit och ätit middag hos mamma. Erik och Jenny var nere och hälsade på också eftersom mamsen fyllde år i veckan.

Efter maten gick vi ut och njöt av solen. Ungarna fick fram en gammal hängmatta som de var tvungna att testa....med varierat resultat.

Innan vi for hem myste Jenny och Alvin till det lite med en Alfons-saga.

22 maj 2009

Vad gör man en regnig fredag?

Jo, om det regnar och man är ledig så....

...möblerar man om lite. Här inne huserade TV-soffan förut, men nu har den fått ge plats åt matsalsbordet. En favorit i repris kan jag erkänna....minus en malplacerad tv-bänk.

...besöker man Plantagen och införskaffar lite nya blommor.

...bjuder man in bästisen på LAN. Vilket helt enkelt betyder att man sitter och spelar dator tillsammans från tidig morgon till sen kväll.

21 maj 2009

Solig dag på Liseberg

Idag styrde vi kosan mot Liseberg i Göteborg.
Dagen har bestått av Farfars bilar, Knatterally, Radiobilarna, Kaffekopparna och Drakbåtarna. Noel chockade oss alla med att inte bara åka radiobilarna. Alvin fick två favoriter, farfarsbilarna och knatterallyt.



I bilen hem såg det ut så här. Det tar på krafterna att åka karusell.


20 maj 2009

Sommarkostym

Bloggen har fått på sig sommarkostymen.
Vad tycks?

Kristi Flygaredag

Imorgon förmiddag packar familjen Bäckström in sig i bilen och drar till Göteborg. Ett besök på Liseberg står på dagordningen.
Barnen håller för fullt på att planera vilka åkattraktioner de ska prova på. Gissar att facit kommer att bli att vi spenderar vår tid vid radiobilarna och i Spelhuset. Noel brås inte på sin mamma. Då hade han inte haft några hämningar utan åkt allt och lite till . Hoppas att Alvin kommer att vara lite vildare när det gäller karuseller. Jag vill ju också åka lite.

19 maj 2009

Sommarsemestern är bokad

Nu är allt klart inför semestern. Idag bokades färjan som ska ta oss till Gotland 12/7. Vi kommer att spendera en vecka i Visby. Ska bli så härligt att komma iväg. Gotland sägs ju vara som utomlands fast på hemmaplan. Hoppas att vädergudarna står på vår sida och bjuder på strålande solsken hela veckan.

Vi har bokat stuga på Visby Strandby, 4 km norr om Visby. Det ser så mysigt ut på bilderna och priset är sjukt mycket lägre en på kända Kneippbyn.

Efterlyser tips på vad man inte får missa när man besöker Gotland.

Ja må hon leva.....

...ja må hon leva. Ja må hon leva uti hundrade år. Ja visst ska hon leva, ja visst ska hon leva, ja visst ska hon leva uti hundrade år.
Ett stort grattis till min älskade mamma på födelsedagen idag.



18 maj 2009

Ni har väl inte missat....

...att Noel är med i dagens SLA???
På sidan 6 finns en välbekant kille som hamnade i fotografens blickfång under medeltidsmarknaden i lördags.

17 maj 2009

Husmorsvarning!!

Idag hade jag kunnat sova riktigt riktigt länge om det inte vore för att jag har en son som är väldigt morgonpigg. Alvin kom redan 05.30. Som ni alla förstår kom jag ju inte i säng förrän strax före 01 i natt. Det var ju Eurovison-final.
Självklart vaknade Noel av lillebror lekar, som inte var särskilt tysta trots mina förmaningar. Jag gav upp och steg ur sängen vid 07.30. Efter frukost satte jag igång med att göra köttbullar. Hallå!! Är det det första man tänker på en söndagmorgon när man helst av allt vill ligga under täcket och snusa? Nej, kanske inte. Men så gjorde jag iallafall. Har hittat ett recept hos Kryddburken som jag testade. De blev super-duper-goda. Titta gärna in på hennes blogg för att få inspiration till matlagningen.

Måste ju bara gratulera Norge till jordskredssegern i gårdagens final. Det blev aldrig ens spännande. För en gångs skull kan man verkligen säga att RÄTT LÅT VANN!!


16 maj 2009

Medeltida dag i strålande sol

Idag har vi varit på Valle Marknad, en medeltida marknad utanför Lerdala.
Det var inte jättestort, men ändå mysigt att gå där och titta.


Noel passade på att smida en tumring hos en smed. Järnet skulle skydda mot ondska.

Sen provade han på att skjuta med pil och båge. Noel var i sitt esse, han som älskar tv-serien Barda.


Efter en stund satt det gott men en fika. Mamma och moster Ulla gjorde oss sällskap på marknaden.

Killarna passade på att fightas lite. Noel fick svärd och sköld och Alvin fick ett svärd. (Lustigt att inte något av kidsens svärd fastnade på bild)


Fynd


Igår slank jag in på Village en sväng när jag egentligen "bara" skulle handla mat på Maxi. Det visade sig att de hade 50 % REA på allt i butiken p g a ägarbyte. Jag fyndade den här fina dörrmattan för under 100-lappen. Tänkte att min älskade mor skulle få den om hon vill. Annars behåller jag den mer än gärna själv. Kan tänkas att det blir ett besök till Village idag också. Fanns en del annat smått och gott som jag skulle kunna tänka mig.



15 maj 2009

Mysig start på fredagen



Alvin kröp ner under en filt i soffan medan jag gjorde iordning mig nu på morgonen. Han skulle dock aldrig erkänna att han fortfarande var trött. Men bilderna talar väl för sig själva.

14 maj 2009

Tom i bollen

Nu har jag varit så trött i flera dagar. När jag vaknade imorse trodde jag att torsdag var dagen då jag skulle vara pigg. Det började bra, eller så berodde det på att det fanns andra på jobbet som var så sjukt mycket tröttare än jag. Nu ikväll när jag för första gången satte mig ner efter jobb och utvecklingssamtal på dagis så höll jag på att somna på stuts. Ikväll skippar jag nog Eurovision och kryper ner under täcket istället.

John Blund är varmt välkommen