-MITT LIV SOM MAMMA/HUSTRU/VÄN-





30 september 2009

Inspiration

Vi är i farten med att ÄNTLIGEN byta ut våra möbler i vardagsrummet. Inte en dag försent om du frågar mig. Svaret från Tobias skulle antagligen låta lite annorlunda. Han har mer än en gång yttrat orden: -"Vad är det för fel på de vi har?"
Jag bjuder här på ett smakprov av vad jag har spanat in.



Soffa från Mio och soffbord från EM-möbler.

Soffbord och TV-bänk i serien Lack från IKEA

Soffa och soffbord från EM-möbler


Lampa från Mio


28 september 2009

Sårad hjälte


Telefonen ringde lite oväntat idag på förmiddagen. Det var dagis som ringde. Wow, tänkte jag. Otippat att Alvin skulle få feber första dagen han går fulltid. Nu var det inte riktigt så. Det visade sig att kompisen hade slått honom med en spade i pannan. Sånt som händer i stridens hetta. Fröknarna hade tejpat ihop såret efter bästa förmåga, men det behövde ändå kollas på vårdcentralen. Vi fick komma in ganska snabbt och väl där var Alvin superduktig. Vi hade gått igenom två tänkbara scenarion i bilen på väg till Tidan.

Nr 1: Doktorn tvättar såret och tejpar ihop det igen.
Nr 2: Doktorn får bedöva litegrann och sy några stygn.

Det blev scenario nr 1. Trots att det gjorde ont när hon tvättade och petade i såret satt Alvin still utan att röra en fena. Ett litet "Aj" kom det bara ibland.

Ihoptejpad och klar och med en tapperhetsmedalj på bröstet. Den får bara riktigt modiga grabbar. Det hade Alvin full koll på och var mäkta stolt när vi åkte därifrån.

Måndag igen..

Oj, här var det glest mellan inläggen. Det har varit fullt upp i helgen så det har inte funnits mycket tid över för att skriva här.

Noel fyllde ju år i torsdags och det firades som sig bör i dagarna 3. I torsdags var det kalas ihop med alla klasskompisar på Boulecentrum i Skövde. Jisses, vad kul de hade.
I fredags hade vi lite firande hemma tillsammans med mamma, pappa, Erik och Jenny. Noel fick påfyllningar till sitt kontantkort på mobilen, kaffegods som han samlar på, presentkort på Game, lite kläder, dataspel och äckligt slime. Vi passade på att fira Erik också som fyller år idag. GRATTIS!!!!! Vi myste till det med Tacogömma (det var ju trots allt fredag) och till efterrätt hade Jenny gjort cupcakes med Nutella och en chokladtårta med citronkräm och vaniljkräm. Mums!
Erik och Jenny låg kvar hos oss över natten och på lördag morgon styrde vi kosan mot Tibro. Det var möbeldagar där och vi hoppades kunna hitta en ny soffa till vardagsrummet. Vi hittade en på Fabrik 19 som föll oss båda i smaken, men eftersom den inte var nedsänkt någonting så avvaktar vi med köpet tills vi sålt våra nuvarande möbler.

Någon som vill köpa en soffgrupp (3+1+1) i skinn med tillhörande soffbord i ek? Säljes billigt!!!

På eftermiddagen var det återigen dags för kalas. Den här gången firades Noel av farmor, farfar, Jeanette, Jerry, Patricia, Angelica, Tyra, Ulf, Nilla, Melvin och Meya. Present nr 1 blev ett spel till Xbox 360, Harry Potter och Halvblodsprinsen. Sen fick Noel även presentkort på Game och en hög med Pokémonkort, en väckarklocka och lite kläder som Ulf inhandlat på senaste Kina-resan.

Igår var det barngymnastik för Alvin samtidigt som Noel hade fotbollsavslutning. Vi delade på oss, jag och Tobias, och åkte åt varsitt håll. På eftermiddagen gjorde vi minsta möjliga. Tog med barnen på en snabbfika hos mormor (mamma) innan kvällsmaten. Båda barnen somnade tidigt fulla av förväntan. Idag börjar Alvin fulltid på dagis och Noel får äntligen börja på fritidsklubben innan och efter skolan. Tobias börjar sitt nya jobb på Promens. De två första veckorna är proppade med introduktion. Gissa om det är en trött man som kommer hem ikväll?

24 september 2009

Noel 9 år

Idag fyller "Liten" 9 år. Det var en mycket trött kille som blev väckt med skönsång kl 06.00 imorse.




Gladast blev Noel för sin nya mobiltelefon.

De andra presenterna var en DVD med Michael Jackson, div kläder från JC och en ny skolväska.

En födelsedagskille på väg till skolan med nya väskan över axeln.

23 september 2009

Det krävs inte så mycket för att jag ska gråta

Ja, så har man fått gråta en skvätt på morgonkvisten också.

Beyonce sjunger för en flicka som är sjuk i leukemi



21 september 2009

Höstnöje







Jag och Alvin tog en liten promenad innan det var dags för kvällsmat. När vi kom upp till Store Flo fick jag se att det fanns en massa "smällbär" där. Ni vet, de där vita bären som smäller/poppar till när man trampar på dem. Alvin trampade som bara den på bären. Kan väl erkänna att jag trampade lite jag med. Det är faktiskt ganska roligt fortfarande.

20 september 2009

Torsk med ägg- och persiljesås

Idag blev det kokt torsk till middag. Gott och busenkelt att göra. Jag tackar mina nya applikationer på iPhonen, Coop och Tasteline för bra recept. Enkelt att hitta och kanon att ha till hands när man står förvirrad i affären och inte vet vad man ska ha till middag.



Kokt torsk med ägg- och persiljesås
4 port.

600 gr torskfilé

3 msk vetemjöl
3 dl vatten
1 fiskbuljong
1 dl grädde
2 msk smör
3 krm vitpeppar
3 msk finhackad persilja
2 hackade hårdkokta ägg

Dela fisken i fyra bitar och salta runtom.

Vispa ut mjölet med vattnet i en kastrull. Tillsätt sen buljongtärning, grädde och smör. Koka upp under omrörning och låt koka ett par minuter. Lägg i fiskbitarna och låt sjuda ytterligare ett par minuter. Såsen ska vara tjock eftersom fisken ger ifrån sig vätska under kokningen. Peppra, strö över hackad persilja och äggen och låt det bli genomvarmt.

Servera med potatis och kokta morötter och haricots verts.

Mums fillibabba!!

Facit

Med facit i handen är det bara att inse att Alvin är en riktig campare.....iallafall inomhus....Han sov hela natten i sitt Blixtentält och kommentaren imorse var : "Åh, vad härligt det var mamma."

19 september 2009

Premiärcampare

Alvin bestämde sig för att han ville campa inatt. Eftersom det inte är aktuellt att låta honom campa ute alldeles själv så fick det bli inne. Han ville sova i sitt Blixten McQueen-tält. Nu ligger han och myser i tältet. Det återstår att se om han ligger kvar hela natten.



Biobesök


Eftermiddagen vigdes åt ett biobesök med maken. Vi såg den andra filmen i Millenium-triologin "Flickan som lekte med elden". Var den bra då? Nja, den är ju helt okej, men kändes mest som en transportsträcka till upplösningen i film nr tre. Det fanns inget riktigt slut på filmen och det är ju bara de som läst böckerna som förstår varför. Jag tyckte att andra boken var bättre än första, men första filmen var så mycket bättre än den andra. Tänk så det kan bli.



Elljuscupen

Igår var det dags för Värings P10 att åka på Elljuscupen i Emtunga utanför Vara. Första matchen för Noel var kl 20 på kvällen. Vi hade laddat upp med engångsgrill, korv, mackor och kaffe för att klara kvällen. Bagaget innehöll också mössor, vantar och tjocka jackor. Vi var väl förberedda för en lång kväll ute.

Av gruppspelets tre matcher blev det två vinster och en oavgjord. Gruppsegrare - Värings IF 2. Killarna var superglada och nu väntade en 8-delsfinal som dessvärre blev lagets sista match i turneringen. Efter en snörplig 2-0 förlust tog äventyret slut.

Måste medge att det var med en lättnadens suck som vi äntligen fick åka hem. Alvin hade för längesen somnat i sin vagn och jag fick göra allt för kväva den ena gäspningen efter den andra. Kl 01.00 satte vi nyckeln i låset hemma och efter 10 minuter låg vi alla i våra sängar och sov gott.

Noel sov ända till kl 10 idag. Det är något som aldrig hänt förr. Jag var tvungen att gå och titta till honom för att se om han överhuvudtaget levde.

15 september 2009

Titta!!!

(bilden lånad från Dansk Design)

De finns i svart också!!!!

Mina älskade termomuggar från Eva Solo finns nu i svart och dessutom i större storlek (30 cl) än de vita jag redan har. Kommer definitivt att beställas inom kort.



14 september 2009

Finally

Måndag 28/9 är Tobias liv som arbetssökande slut. Då börjar han som processledare på ett företag i Lidköping som heter Promens.

Grattis min älskade make.

Psst...Noel är överlycklig att äntligen få börja på fritids igen. Och Alvin kommer nog inte heller att gnälla över att få vara på dagis varje dag.


13 september 2009

Sett i Stöpen

Den här skylten satt utanför ICA Blomman i Stöpen idag när jag skulle in och handla. Åh, vad härligt tänkte jag med lite ögongodis i affären och kände att tantsjukan (kvinnlig motsats till gubbsjuka) kom krypande. Vad besviken jag blev när det inte alls fanns några unga snygga grabbar i butiken. *ler*


12 september 2009

Skolfoto

I torsdags tog Noel kort i skolan. I år fick de även ta enskilda kort, något som jag som mamma gillar lite extra. Tycker att det är synd att de inte får göra det varje år.
Om man skickade in påseendeblanketten via fotografens hemsida fick man hem en gratis bild som mms till mobilen. Imorse plingade det till och där låg ett fint kort på Noel.

Kronprinsen i klass 3



11 september 2009

Hon har ju redan gjort det.

MaryJet (Mariette Hansson) har redan släppt album, men utan att vara signad av något skivbolag. Vad glad jag blev när jag fann hennes album "In this skin" på iTunes.

För er som inte har en aning om vem jag pratar om så är det tjejen med rastahåret och gitarren i torsdagens avsnitt av Idol.

En vinnare!!

Är det här årets Idol-vinnare eller vågar man hoppas på att hon "bara" kommer tvåa? Den här tjejens skiva kommer jag att köpa bums. För det är inte en fråga om hon får skivkontrakt utan när.



10 september 2009

Dagens sötaste kommentar

Alvin rynkar näsan, lägger huvudet på sned och säger: - "Mamma, när jag blir 11 år då är jag JÄTTEGAMMAL. Och när jag är 100 år då är jag också jättegammal."

Man kan inte annat än älska honom.

Härlig torsdag

Idag hade jag planerat att sova till minst kl 15, men det blir inte alltid som man tänkt sig. Vaknade och kände mig pigg redan 12.30. Det gjorde inte så mycket eftersom solen lyste och det var underbart varmt ute. Tobias åkte en sväng till stan och jag tog en snabbdusch innan jag hämtade lillprinsen på dagis.




Vi passade på att tillbringa lite tid på lekplatsen i eftermiddag. Det gäller att passa på när solen är framme.

08 september 2009

Höstfint

Trappan pryds fr o m idag av två urnor fyllda med härliga höstfärger, en lykta inköpt på Chilli och den lilla söta prinsgrodan från Butik Östergården.



Bröderna Bäckström gör saker tillsammans

Idag har jag rotat fram min gamla receptbok "Vi Bakar". Grabbarna har roat sig med att göra chokladbollar/negerbollar/"kalla-dem-vad-du-vill-bollar".

Kolla in hur bra de samsas om en tallrik pärlsocker. Tur att jag har det på bild, för då vet jag med säkerhet att det hänt.

Noel rullade med full koncentration

Lilleman tyckte att det var lite läskigt att kladda ner sig i början, men det kom han snabbt över.

Resultatet blev en tallrik med runda bollar, avlånga korvar och div. andra odefinierbara former.