-MITT LIV SOM MAMMA/HUSTRU/VÄN-





30 november 2009

Sova på sin post

Det sägs ju att man ska leva med sin sport 24-7 för att bli bäst.

Alvin tar det bokstavligt och sover t o m med handbollen i knät. Han var tvungen att ta på sig handbollsdressen över pyjamasen ikväll så att han kunde träna lite till. Är det nästa generations Kim Andersson eller Jonas Larholm vi ser här?

Jag vann!!!

Jag har varit med och bjudit på ett rosa armband från Humanity for All, som jag skrivit om tidigare. O tänka sig att jag vann budgivningen på Tradera igårkväll. Priset jag får betala är nästan hälften av vad det kostar i butik. Det kallar jag fynd.


Väntar med spänning på att mitt nya armband ska dimpa ner i brevlådan.

29 november 2009

Avslutning och nya overaller


Idag har Alvin haft avslutning på barngymnastiken. Barnen var så duktiga. De lekte brevbärare som postade brev i ribbstolarna, dansade trollrock och sprang hinderbana. Passet avslutades med att alla barnen fick varsin godisstrut av fröknarna. Nu väntar uppehåll fram till 24 januari.

Jag och Noel tog en tur till stan efter lunch. Barnens nya klubboveraller från HK Country fanns att hämta ut på Team Sportia. När de fick på sig sina overaller blev de genast handbollsspelare. De höll sams en lång stund och tränade i hallen. Stackars Alvin fick vara målvakt. Han är modig den lille. Noel gjorde vad han kunde för att lära lillebror straffkast, stegisättning och hoppskott. Alvin tror ju redan nu att han är en fullfjädrad handbollsspelare. Självförtroendet är det inget fel på.

Alvin kommer att bli D-pojkarnas sötaste maskot. Eller hur?

1 advent

Söndag den 1 advent och första ljuset är tänt.

Alvin blev lite besviken när jag förklarade för honom att vi inte ska tända ljus nr 2 förrän nästa söndag. Han hade helt klart för sig att vi skulle tända ett ljus varje dag nu och sen var det jul.

28 november 2009

Biobesök en lördageftermiddag

Idag har jag och Tobias varit på bio och sett upplösningen i Milleniumtriologin, Luftslottet som sprängdes. Perfekt med en eftermiddagsföreställning kl 14, då det är lättare att få barnvakt på dagen än kvällen.

Betyget på filmen varierar beroende på vem av mig och Tobias du frågar. Tobias tyckte att det var för lite action och jag hörde honom sucka och titta på klockan redan efter en timma. (Filmen är 2,5 h lång) Jag däremot är supernöjd. Av mig får den får såklart högsta betyg. Nu återstår att lyssna på böckerna en gång till.


24 november 2009

Humanity

Hoppas att ett (eller flera) armband från Humanity for all pryder min handled inom kort.

På armbanden står det: Plant Peace, Live in unity, Freedom, Make a difference, Accept diversity, Speak kindness, Pave the path, Lead the way, Humanity, Give back, Seek wisdom, Come together, Truth, Forgive, Believe, Faith, Show love, Make a difference.

Visst är de snygga?
De blir faktiskt ännu snyggare när man läser att 20% av inköpspriset går till Röda Korset och ytterligare 5% till Al Gore´s Environmental Organisation.

Armbanden finns att köpa hos bl a Creative Lounge.

22 november 2009

Det är ju snart advent

Imorgon är det måndag igen och veckorna går så snabbt. Nästa helg är det redan 1 advent.

Jag passade på att göra iordning årets adventsljusstake redan i helgen. De små siffrorna är inköpta för 12 kr/st på Butik Östergården. Övrigt material är inköpt på Serholt Outlet i Gällstad.

Adventsljusstaken har hittat sin plats på den öppna spisen i vardagsrummet.

21 november 2009

Dags för tårta

I eftermiddag har mormor, morfar, Irene och Wilma varit här på kalas. Bland presenterna märktes en radiostyrd bil (Blixten McQueen), djup och flat tallrik i serien Swedish Grace från mormor, fingerfärg, förkläde och terrängbil från morfar och Irene. Innan kalaset var Alvins stora bästakompisar Lollo och Emil här och uppvaktade honom med två stycken böcker om Blixten McQueen.

Alvin väntar på att vi ska sjunga klart så att han får hugga in på tårtan.

Tårtan med Blixten McQueen som motiv beställdes på Konditori Princess.

Måtte nu hans besatthet av Blixten gått över när det är dags för nästa födelsedag.

Födelsedagsfirande och handbollsspel

Idag fyller Alvin, vår lillprins, 4 år.

Med sång (vi sjunger hellre än bra) och paket blev Alvin uppvaktad kl 06.30 imorse. Det gäller att passa på innan herrn själv kliver ur sängen.

Ett V-Tech med tillhörande Cars-spel fanns innanför omslaget. Alvin var mer än nöjd med presenten. Som tur är har vi en liten tv som inte används för tillfället. Den får flytta in hos Alvin och göra tv-spelet sällskap.

-"Mamma, jag har aldrig varit 4 år förut. Titta så stor jag blivit inatt".

Efter uppvaktandet av lillebror var det dags för storebror Noel att ta på sig träningskläderna. En rad handbollsmatcher avverkades under förmiddagen i Rydshallen. Killarna mötte lag från IFK Skövde, HP Skövde och HP Tibro. 3 segrar och 1 förlust blev facit. Nöjda killar i HK Country D-pojkar -00 ställde upp på en lagbild efter sista matchen.


20 november 2009

Kalas på dagis

Imorgon fyller vår lillprins 4 år. Idag var det stora kalasdagen på dagis. Alvin är feberfri idag så vi fick lov att komma och kalasa trots att han är hemma.

4 ballonger fick Alvin blåsa (läs: pumpa) upp själv. En för varje år. Han fick följa med in i fröknarnas förråd och välja färger själv.

Paketöppningen är alltid lika spännande. I paketet låg en liten söt sköldpadda som döpts till Blixten (såklart). Blixten fastnade dock inte på bild.

Det är ganska barnfattigt på dagis den här veckan. Stora febern härjar på Värings förskola så alla barnen fick plats vid ett bord. En liten nätt samling sitter och mumsar på glass. Eftersom kompisen är mjölkallergiker så var Alvin väldigt bestämd på att alla skulle kunna fika på det han bjöd på. Då fick det bli isglass.

Tävlingar

Ni missar väl inte att jag länkar till en rad tävlingar i vänsterspalten här på bloggen.
Tävla du med...

19 november 2009

Leg-kontroll

Idag hände något väldigt konstigt när jag var och handlade på ICA Maxi. Jag handlade några flaskor av ICAs pärondryck. När jag kom fram och skulle betala trodde jag att jag fått avstämning, men när kassörskan kom och knappade in sin kod sa hon att det var leg-kontroll eftersom jag köpt cider. Innan jag gick frågade jag varför det var kontroll när man köper cider. Vi serverar det ju faktiskt till våra barn hemma. Damen i kassan svarade att ICA bestämt att det ska vara det på allt som har med alkohol att göra. Lite förvirrad lämnade jag butiken och undrade om jag av misstag gått in på Systembolaget istället för matbutiken. På mina flaskor står det iallafall att drycken är alkoholfri.


Leg-kontroll. Why?

Tårtan är beställd

Hoppas nu bara att Alvin är frisk på sin födelsedag. Annars får vi sätta i oss en hel tårta alldeles själva.


Motivet på tårtan är enligt födelsedagsbarnets önskemål Blixten McQueen....iår igen.

18 november 2009

Glöggprovare - igen -

Dufvenkrooks glögg
-chili choklad-

Jag var tvungen att prova den nya smaken från Dufvenkrooks. Har blivit rekommenderad den från flera olika håll. Men jag måste säga att jag blev sjukt besviken. Den smakade knappt okej. Inget jag rekommenderar vidare till er andra med andra ord.
Nu är det bevisat att inte allt blir gott bara för att det innehåller choklad.

Glass i stora lass

När man är sjuk är det okej att lyxa till det lite extra....fast det inte är helg. Idag blev det vaniljglass med strössel OCH chokladsås.

Jag är ju inte sjuk men drogs liksom med av bara farten. För min del blev det kaffe (vår nya bryggare gör fantastiskt gott kaffe) och glass, Lemoncurd med maräng från SIA Glass. Mumsigt värre.


17 november 2009

Sjukstuga


Den här hängige lille killen hämtade jag på dagis efter jobbet. Om Alvin ligger still i frökens knä när man kommer till dagis då betyder det att han är sjuk. För det hör inte till vanligheten att han är still mer än en millisekund.
När vi kom hem var det pyjamas på som gällde och febertermometern visade på strax under 40 grader. Nu ligger pyret nedbäddad i soffan och halvsover.

16 november 2009

En sockerbagare här bor i staden....

Vi hann knappt komma innanför dörren idag innan vi drog igång ett litet pepparkaksbak. Arbetsfördelningen var att mamma kavlade och grabbarna tryckte ut gubbar, änglar och flaskor (de blir iallafall lite "juliga" om man säger att de är glöggflaskor). De fick var sin plåt då det är väldigt viktigt att hålla isär vem som gjort vilka pepparkakor. Ja ni vet hur det är...




Resultatet blev varsin burk, märkt med deras namn, fylld med kakor som luktar ljuvligt. Alvin ska på utflykt imorgon på dagis och vad passar bättre att ha i ryggsäcken än egenbakade kakor. Jag börjar nog få lite julkänsla redan nu, i mitten av november. Var ska det sluta?

15 november 2009

Konstiga plattor och glöggpremiär

Upptäckte något knepigt idag. Det har regnat ganska mycket i helgen och alla plattor var blöta....utom tre som såg helt torra ut.
Visst ser det konstigt ut?


Vi har haft glöggpremiär!
Vet att det kanske är lite tidigt, men när jag såg att Blossa har kommit med en ny smak, Apelsin, kunde jag inte hålla mig. Var tvungen att testa den.
Betyget blir +++++
En riktig höjdare. Vilken är er favoritglögg?


14 november 2009

Skidjacka efterlyses

Letar med ljus och lykta efter en snygg skidjacka. Det är så svårt att hitta något som faller fru Bäckström i smaken. Kräsen är bara förnamnet. Att den sedan måste passa ihop med mina vita termobyxor gör inte saken bättre.

Stadium hittade jag de här iallafall.

Peak Performance 3499:-

Helly Hansen 1799:-


Everest 1499:-


Min absoluta favorit är jackan från Peak Performance, men tror inte att min plånbok tycker som jag.