-MITT LIV SOM MAMMA/HUSTRU/VÄN-





31 mars 2010

1 juni smäller det

Nu har jag äntligen bokat tid för min ryggtatuering. Jag ska göra den hos Ola som arbetar på Magic Man Tattoo. Det kommer dock inte att bli de vingarna som jag visade bild på i ett tidigare inlägg. De dissades ordentligt. Jag kan inte för mitt liv förstå varför, men så är det kanske därför jag jobbar på Volvo och inte i en tatueringsstudio. Istället kommer Ola att få fria händer och rita ett par riktigt grymmesnygga wings till mig. Vingarna kommer inte att bli klara på en sittning utan den kräver nog 2-3 sittningar. Den första är ett "lätt" pass på 7 timmar den 1 juni.

Jag längtar redan....

28 mars 2010

Sweet wings

Jag har gått och tjatat i flera år om att jag vill ha ett par änglavingar tatuerade på ryggen, men inte hittat några som jag fastnat för. Nu äntligen har jag hittat dem.


Lite större än jag tänkt mig från början, men ack så fina.
Imorgon hoppas jag hinna in till MagicMan Tattoo och boka en tid.

Bilder från Modellsalongen

Här kommer några bilder som Petra tog på mig när jag gjorde min omstyling hos Modellsalongen i Axvall.

27 mars 2010

Grattis Erik och Jenny!!

Snart dags för veckans höjdpunkt


Så här fin blev Jenny i håret. Jag har gjort lockarna med hjälp av en plattång. Superenkelt och såå snyggt.

25 mars 2010

Man orkar inte åka skidor hela tiden


Alvin tar en paus i skidåkningen och löser lite "lösenord" (vi andra kallar det korsord)

22 mars 2010

Dag 1 avklarad

Här bor vi


Vi har de två lägenheterna på mittenplan till förfogande. (balkongen längst ner)

När skishopen öppnade var vi snabba ner för att hyra skidutrustning. Barnen fick testa lite vid skidskoleområdet. Noel provade att åka med blandat resultat. Alvin fick på sig skidorna och fick världens spel. Han skulle absolut inte åka skidor. Och INTE skulle han gå i någon skidskola heller på eftermiddagen.

Vi hann med några åk med Erik och Jenny innan det var dags för kidsen att inställa sig för den första skidskolelektionen. Tyvärr så råkade jag och Tobias köra vilse bland backarna så mormor fick rycka in och skjutsa barnen till skidskolan.


Noel och Alvin provar sina nya skidglasögon

Alvin valde att vara med....men bara om Jenny var med. En häftig lift i form av en "rulltrappa"

Noel fick hjälp med svängarna av skidläraren.

Efter skidskolan var Alvin på sitt bästa humör. Anledningen var att mormor hade mutat honom med att vi skulle gå till Spelhallen efteråt.

Noel och Tobias spelade Air Hockey både en och två gånger.

Alvin spelade också Air Hockey fast i miniformat.

Underbar utsikt från vår balkong.

20 mars 2010

Vem orkar bry sig om pensionen nu?

Jag är medlem i Buzzador sedan 1 år tillbaka. Buzzador ger mig möjlighet att prova på varor och tjänser som jag sedan lämnar rapport på. Hittills har jag testat Flux/Flux Junior och streamat ljudböcker direkt till mobilen via Storytel. Just nu är jag med i en kampanj om Independent - PPM förvaltning. Bara man ser det oranga kuvertet i brevlådan blir man ju trött. Men det är faktiskt så att om vi vill ha en bra pension den dagen vi går i pension så är det viktigt att vara aktiv på sitt PPM-konto. Genom att anmäla sig till IIG (Independent Investment Group) slipper man lägga ner energi på att byta fonder och hålla sig uppdaterad.

Så här skriver IIG på sin hemsida:
  • Aktiv förvaltning av ditt PPM-konto där Independent sköter fondbytena åt dig.
  • Veckobrev med utveckling om kommentarer så att du alltid är uppdaterad.
  • Möjlighet till kostnadsfri rådgivning.
 Avkastningen på ditt PPM-konto kommer att ha stor betydelse för din framtida pension. För att få en hög pension krävs samtidigt att du löpande engagerar dig och anpassar ditt pensionssparande efter marknaden. Det här är något som vi svenskar inte vill lägga vår tid på. Därför finns Independent. Vår idé är att erbjuda en tjänst som ger dig de bästa pensionsförutsättningarna - utan att du själv behöver lyfta ett finger. Vi gör jobbet åt dig, vilket innebär att du kan lägga din tid på annat.

Till skillnad från andra PPM-aktörer tar vi inte ut någon avgift för PPM-tjänsten.



Vill du teckna dig hos IIG så går du in på deras hemsida HÄR och klickar dig vidare till PPM-tjänsten.

Vill du också testa varor och tjänster så tycker jag att du ska bli en Buzzador. Genom mail får du erbjudanden om kommande kampanjer som du väljer om du vill tacka ja resp. nej till. Registrera dig HÄR.   

Millenium - fast på TV

Nu är det dags att bänka sig i TV-soffan och titta på Stieg Larssons Millenium ännu en gång. Men istället för 3 filmer så är det nu 6 st 1½-timmes avsnitt med en massa extramaterial som visas.


Ikväll kl 21.00 visas det första avsnittet.

17 mars 2010

Så blev man en rödtott

Idag har jag varit på en omstyling hos Petra på Modellsalongen i Axvall. Jag rekommenderar alla ett besök dit. I väntan på bilderna som Petra tog på mig så får ni några mindre lyckade som jag tagit själv.


Petra gjorde två olika makeuper på mig, varav den sista var lite "spacad". Visst blev mina ögon väldigt gröna?


Ni ser iallafall hur färgen blev även om jag inte är så stylad i håret.

16 mars 2010

Återigen måste jag berätta hur otroligt nöjda vi är med vår matprenumenation från Ammis Matkasse. Igår åt vi den godaste rätten hittills. Noel mumsade som vanligt och öste lovord över sin mammas matlagningskonst, alltmedan lillebror grymtade över att maten på dagis är mycket godare än mammas. Jäkla unge....
Här kommer receptet på gårdagens lyckade middag.

Dill och räktoppad fiskgratäng med pressad potatis
4 port

Fiskfilé (sej, torsk eller kolja)
1 morot, skalad och hackad (jag tog 2 st)
½ röd lök, skalad och hackad (jag tog nästan en hel)
3 msk smör
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
2 dl grädde
½ citron, saft och skal
500 gr oskalade räkor
dill
potatis

Sätt ugnen på 175-200 grader.
Skala och koka potatisen.
Smörj en ugnssäker form. Lägg i lök- och morotshacket och lägg på vikta fiskfiléer. Salta och peppra.
Smält resten av smöret i en kastrull och vispa i mjölet, häll i mjölk och grädde lite i taget. Låt det koka upp emellan. Låt småputtra ca 5 min. Häll i saft och rivet citronskal, dill och smaka av med salt och peppar. Häll såsen över fisken och gratinera i ugnen i 20-25 min. (om man vill ha mer färg på gratängen kan man öka värmen och slå på grillen sista 5 minuterna)
Skala räkorna och garnera med dem och lite dill. Servera med pressad potatis.

13 mars 2010

YES!! Nu tar vi dom

Min melodifestivalfavorit har varit Darin från första deltävlingen, men undan för undan så har Annas låt blivit starkare och starkare.

Kan inte säga annat än att det var rätt låt som vann kvällens final.


Vågar vi på allvar tro att vi har en ärlig chans i Oslo i maj?

Enligt flaggorna så har jag läsare även utanför Sveriges gränser. Vad säger ni om Sveriges bidrag i Eurovision Song Contest 2010?

11 mars 2010

Jag har vunnit nånting

Det är inte ofta jag vinner någonting. Händer faktiskt nästan aldrig...Men nu....nu har jag vunnit. För några veckor sen satt jag och bläddrade i en sån där lokaltidning som kommer med posten med jämna mellanrum, Länstidningen tror jag den heter, och såg en annons om att man kunde tävla om en makeover. Shit, vad ballt tänkte jag. Det behöver jag. Man tävlade om en makeover hos en tjej i Axvall som heter Petra. Hon arbetar både som frisör, stylist och fotograf. Jag kollade in hennes hemsida Modellsalongen och bestämde mig för att skicka in en bild på mig och ett rop på hjälp. Idag kom det så ett mail från tidningen där det stod att jag var en av två utvalda.

Jippie!!!!
Nu väntar jag med spänning på när förvandlingen ska ske. Kanske den fula ankungen blir en svan en dag???

10 mars 2010

Middagstips a la Ammi


Det är inte så att inläggen duggar tätt direkt. Jag har gått på nattskiften och då hinns inte riktigt bloggen med. Jag kommer hem på morgonen, sover några timmar, duschar, lagar middag och somnar igen några timmar när barnen lagt sig på kvällen. Vid 23.30 är det dags att dra på sig blåbyxorna igen och så börjar hjulet om.

Tänker iallafall dela med mig av två av veckans recept från Ammis Matkasse som fått goda betyg från alla, utom möjligtvis Alvin som inte gillar någon mat just nu. Han skulle kunna leva på Risifrutti, om han bara fick.

Fiskgratäng smaksatt med dragon och tomat
4 port

1 pkt torsk, hoki eller någon annan vitfisk
50 g smör
4 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
mjölk
1 fiskbuljongtärning
½ citron, pressad
1 kg potatis, mjölig sort
salt och svartpeppar
2-3 tsk torkad dragon
1 tomat, skivad

Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.
Smält smöret i en kastrull, lägg i mjöl och rör. Häll i en skvätt mjölk under omrörning så att det inte blir några klumpar. Tillsätt grädde, buljongtärning. Späd med mer mjölk om det blir för tjockt. Sjud ca 5 min. Smaka av med citronsaft, salt, peppar och dragon. Lägg fisken i smord ugnsfast form, krydda med salt och peppar, lägg på tomatskivor och häll över såsen. Gratinera i ugnen 200-225 grader i ca 20 min tills fisken är klar och gratängen fått fin färg.
Servera med pressad potatis och sallad.

Oxrullader med äpple i currysås
4 port

4-500 gr lövbiff i tunna skivor
1 rödlök, tunt skivad
1 grönt äpple, fint strimlat
1 lime, pressad
2 msk rapsolja
salt och svartpeppar
olja och smör till stekning
koriander

Currysås
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, hackade
1 liten bit ingefära, skalad och hackad
2 msk rapsolja
3 msk currypasta, tikka masala
5 dl vatten
1 tomat, tärnad
lite curry
lite mald spiskummin
slat och svartpeppar
Ris

Koka riset.
Blanda rödlök och äpple med limesaft och olja. Lägg ut lövbiffarna och fördela lök- och äppleblandningen på. Rulla ihop och fäst med tandpetare, krydda med salt och peppar, stek dem runt om i olja och smör ca 4 min.
Fräs lök, vitlök och ingefära i olja utan att det tar färg, tillsätt currypastan och vatten. Koka ihop i 5 min. Lägg i den tärnade tomaten och koka ytterligare några minuter. Smaka av med curry, spiskummin, salt och peppar. Ta bort tandpetarna i rulladerna och lägg upp dem på ett fat. Häll över currysåsen, koriander.
Servera med ris och sallad.

07 mars 2010

Önskemössan nr 1

Mina barn har jordens snällaste mormor. (Vilket betyder att jag har jordens snällaste mamma) Noel önskade sig en OS-mössa. Orginalet kostar hisnande 1000 kr att köpa men mamma fick tag på mönster och garn och virkade en likadan till Noel. Nu är han så nöjd.


Visst ser han ut som en liten professor i sina glasögon??
Noel har varit konstant röd i sina ögon och klagat över huvudvärk. Vi har också tyckt att han har varit väldigt trött. Efter ett besök hos skolsköterskan bokade vi en tid hos optikern. Det visade sig att Noel är översynt (något som alla barn är från födseln) och vi fick låna med oss ett par glasögon hem för att testa i två veckor. Det är väl ingen megastyrka på dem ska jag erkänna men litegrann i allafall. Det är meningen att han ska använda dem all sin vakna tid för att se om huvudvärken lättar och tröttheten efter skolan ger med sig. Skulle det visa sig att han behöver glasögon så hoppas jag att vi kan komma överens om ett par riktigt häftiga bågar. Jag tycker att det är skitsnyggt med brillor.

04 mars 2010

Alvin funderar

Alvin har funderat en del över skillnaden mellan tjejer och killar. Man får försöka hålla sig för skratt när han ger sin förklaring på det. Alla killar har snoppar och alla stora tjejer har bara "hål". Jag undrade lite förvirrat om inte små tjejer också har "hål", som Alvin så fint kallar det. Han tittade på mig och suckade. -Nej, mamma. Alla små tjejer har snoppar och när de blir stora så blir det ett "hål" istället.

Visst är det härligt när de små funderar över saker. Deras lösningar är alltid de rätta och sååå logiska.

02 mars 2010

Acroski. O ja, det är på allvar

Ibland undrar jag vem det är som kommer på vissa sporter. Inte bara det, utan hur kan de ens vara nära att få vara med i de Olympiska Spelen.
Jag bjuder idag på bland det löjligaste jag sett i sportväg.
Acroski (skidbalett) var uppvisningsgren på OS i Calgary 1988.


Nå, vad tycker ni? Flipp eller flopp att det inte blev en permanent OS-gren??