-MITT LIV SOM MAMMA/HUSTRU/VÄN-





31 oktober 2010

Galen dröm

Inatt drömde jag så otäckt. Jag och Alvin var av någon konstig anledning på vandring med en grupp okända människor på en stor is någonstans. Innan vi begav oss iväg så blev vi varnade för isbjörnar. Mycket riktigt så såg vi två isbjörnar på håll först, men sen kom de närmare och närmare för att sen gå till attack. Jag lyfte upp Alvin och sprang som jag aldrig sprungit förut. Det fanns något som såg ut som en trampolin som vi klättrade upp på. En liten pojke och hans syster hann inte upp utan blev neddragna i en stor vak av isbjörnarna. Pojken försvann fort under ytan i ett hav av blod. Medan isbjörnarna var under ytan med pojken lyckades två personer ur gruppen få upp den lilla flickan ur vattnet. Där satt jag och skakade med en livrädd son i famnen. Där någonstans vaknade jag alldeles kallsvettig och låg vaken en lång lång stund innan jag vågade somna om.


Vad betyder den här drömmen? Någon som vet?

30 oktober 2010

Ni glömmer väl inte...

...att dra tillbaka klockan en timma i natt.


Beautiful Blogger



Tack Fröknarna Tapper för denna fina award!!

Vad gör man när man är nominerad, jo:
Kopierar award-bilden i sin blogg för att visa att man har fått den.
Tacka och länka till den som nominerade den
Nominera 7 andra bloggare och länka till dem
Berätta 7 saker om dig själv
Det är flera som redan fått denna...


  • Älskar min familj så det gör ont i hjärtat (vem gör inte det iofs)
  • Kan se hård och tuff ut, men är egentligen en riktig mes
  • Ställer väldigt höga krav på mig själv
  • Går hellre upp tidigt på morgonen än stannar uppe sent på kvällen
  • Gråter en skvätt nästan varje dag, av glädje, sorg, ilska....
  • Önskar att jag hade mer tid för mina vänner. Ni vet att jag älskar er allihop.
  • Tål inte kommentaren; -"Oj, vad lång du är." Daah, säg något jag inte redan vet.


 

29 oktober 2010

Frontpage


Förstasidan i dagens SLA berättar att kommunen drar tillbaka den planerade flytten av 5-åringarna till skolans lokaler. Yes!!!! Att de sedan försöker lägga skulden på "en grupp föräldrar" är bara patetiskt. Det hade ju varit roligare om ordf för skolnämnen faktiskt varit öppen för diskussion och velat sätta sin fot i Väring för att kunna se vår verklighet.

25 oktober 2010

Happy happy birthday!!


Idag har vi sjungit fin stämsång på morgonen för Tobias som fyller....år.
I paketen låg eltandborste, såg och hylsnyckelsats. Det känns väldigt vuxet att önska sig just en hylsnyckelsats. Tycker inte ni det?

Vi firade Tobias redan i lördags när vi först relaxade på Aqua Vitalis, bara jag och han, sen mötte vi upp några vänner och familj på O´Learys där vi åt gott och bowlade.

22 oktober 2010

Snögubbe


Den här fina snögubben mötte mig när jag svängde in på dagis efter jobbet. Flitiga barn som lyckats få ihop en så ståtligt gubbe av den lilla snön som finns på marken. Tror dock inte att min Alvin medverkat till skapelsen. Han brukar ha en tendens att tröttna fort på byggandet och upptäcka att det är mycket roligare att förstöra än bygga upp.

Skövde 08.00


Så var årets första snö här. Halt var bara förnamnet när jag gled till jobbet i morse på sommardäck.

Sjukt är ordet!!

20 oktober 2010

Bokat och klart

Nu är vinterns skidsemester bokad. Det blir en favorit i repris. Vecka 12 åker vi tillsammans med lillebror Erik samt familjen Brännhult-Jonsson till Idre.


Vi kommer t.o.m. att husera i samma lägenhet som vid senaste besöket. Varför byta ut något bra? Vi gillar ski in/ski out-läget i Björnnästet.

18 oktober 2010

Shoppat på nätet

När jag var på Lager 157 i Gällstad förra helgen så missade jag de här snygga topparna. Hittade dem i deras webshop och slog till direkt. 2 för 100:- är dessutom  rena fyndpriset.

Den här beställde jag i vitt.

(Bilderna är lånde från Lager 157)

16 oktober 2010

Kladdkaka toppad med vit choklad och naturgodis


 150 gr smör
1 dl kakao
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl

Smält smöret och rör i kakao, socker och vaniljsocker. Knäck i äggen och rör noga efter varje ägg. Blanda i vetemjölet och rör ordentligt.

Grädda 20 min på 175 grader nederst i ugnen.

1 dl grädde
50 gr smör
300 gram vit choklad

Smält smöret i grädden och låt koka ihop. Lägg i chokladen och rör tills den smält.
Låt stå i kylen ca 1 timma innan du häller chokladen över kladdkakan. Strö naturgodis eller valfria nötter över och ställ i kylen.

Kakan blir godare om den får stå till sig ordentligt i kylen.


15 oktober 2010

Smart kille

Alvin kommenterar det rätta svaret på en fråga i programmet Postkodmiljonären;
-"Mamma, jag hade faktiskt gissat på 10 (som var det rätta svaret) för du vet att jag har en väldigt smart hjärna."

Snillet spekulerar...

12 oktober 2010

Gott om tid


 
Jag har lite tråkigt på jobbet idag. Hinner med att läsa en hel del skvaller. Kan inte annat än förundras över vilka det är som arbetar med korrekturläsning på tidningen Se&Hör. Enligt förstasidan får Paul Anka hämd på Anna Anka. O jag som trodde det hette HÄMND.


Ordpolis är mitt andranamn.

10 oktober 2010

Handbollssöndag


Vi spenderar några av söndagens timmar i Arenan. Noels HK Country drabbar samman med både IFK Skövde och Mariestad AIF.

Heja Country!!!

09 oktober 2010

Fikapaus 09.50


Vi njuter av en kopp kaffe och en bulle på fiket mittemot. Utanför ringlar kön långt ut på parkeringen. Vi har shoppat klart på Gekås. Nu väntar butikerna utanför på att vi ska lätta våra plånböcker ännu mer.

Ullared 07.00

07 oktober 2010

Nytt i min iPod

Bilder från Proppenavslutningen

Tack till Patrik som agerade fotograf kvällen till ära.



En spänd och lite nervös kille gick utan mamma fram för att ta emot sitt pris.


Alvin var stolt...jag lovar...även om det inte ser ut så på bilden.

Ett nytt ord i Alvins Dictionary


Efter badet tittar Alvin på sina händer, där fingrarna ser ut som russin, och utbrister:
- "Titta mamma, mina fingrar är så svulliga."

Jag tänker bara...svulliga...öh....vad?

Kanske får vi oväntat besök


Noel tappade helt oväntat en tand idag. Han har inte ens känt att den varit lös.

Återstår att se om tandfén kommer på besök inatt. För visst är det okej att låtsas som om hon finns fastän barnet är 10 år och slutade tro på tandfén för längesen?

Det är cirkus här i byn


Jag har varit väldigt osynlig här på bloggen den senaste tiden. Jag har haft fullt upp och knappt haft tid att sitta ner och andas känns det som. Idag är jag hemma med Noel som gick hem från skolan igår med orolig mage. Peppar peppar så brukar vi inte få maginfluensa, men Noel har känningar av det och så får han bli hemma. Alvin är hemma och gör oss sällskap så att han inte riskerar att smitta de andra barnen på dagis.

Sen är det full cirkus här i Väring. Förra veckan...tror jag det var...blev vi kallade till ett informationsmöte på dagis. Där står rektorn och talar om för oss att kommunen beslutat att bygga om två rum i skolans paviljong och öppna en fjärde förskoleavdelning där 5-åringarna ska gå. Allt för att få bort kön till förskolan. I paviljongen delar idag förskoleklassen och åk 1 på utrymmet. Åk 1 kommer att få flytta upp i stora skolan. Allt känns piss och skit. Det kommer att bli trångt i stora huset och jag vill inte att min 5-åring ska vara på skolan. Han kommer dit tids nog ändå. Renovering ska börja v 44, men än så länge har vi inte sett beslutet på papper och ingen verkar ha vetat om något förrän det slog ner som en bomb här i byn. Nu är arbetet igång för att få beslutet bordlagt. Vi har varit på möte på kommunhuset och gör namninsamling. Vi är självklart positiva till att kommunen vill öppna en ny avdelning på förskolan, men då bör den ligga just PÅ förskolan. Utrymme finns för att sätta upp en paviljong, men det förslaget har inte ens varit uppe på förslag. Kanske har kommunen en dold agenda att om det skulle bli dåligt med utrymme på skolan så är det lätt att flytta åk 6 till Stöpenskolan. Det förslaget har varit på tapeten förut, men då lyckades man få det nedlagt. Man vet aldrig med de där politikerna. Vi tänker iallafall kämpa för våra barns bästa med näbbar och klor. 

03 oktober 2010

Playdate

Idag har jag och Alvin spenderat förmiddagen på skolans lekplats tillsammans med Julia, pappa Patrik och lillebror Linus. Kidsen hade playdate och fikade bullar och kakor. Det blåste lite kyligt men frisk luft har ju ingen dött av.