-MITT LIV SOM MAMMA/HUSTRU/VÄN-





28 augusti 2011

Sätt upp mål - Nå dem

Nu är årets jultidningsförsäljning tillända. Den pågick i ca 2 veckor.
Noel är en försäljare av världsklass (som han säger själv).
Han börjar med att sätta upp ett mål med försäljningen och sen ger han järnet ända tills han når det.
I år resulterade det i...


...en vit iPhone 4 16GB..


...och ett PS3 Fifa 12...

...och en PS3 Dualshock.

Det var en stolt mamma som skickade in beställningen idag. Nu väntar vi på ett stort paket från Fem Förlag som jag får hjälpa till att packa om till kunderna. Noel ansvarar själv för att paketen levereras.

Kladdkaka med kaffe

Idag vankas det söndagsfika med familjen Boström/Wallin.
Kaffeälskare, som vi är så ska det bjudas på en kladdkaka med smak av kaffe. Det luktar mumma i köket nu och jag väntar med spänning på att få provsmaka.


150 g smör
1 dl kakao
2 ägg
3 dl socker
2 msk hela kaffebönor
1 tsk vaniljsocker
1 dl starkt kaffe
2 dl vetemjöl

Garnering
½ dl chokladbönor eller hackad mörk choklad

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och rör ner kakao. Vispa ägg och socker pösigt. Krossa kaffebönorna i en mortel. Rör ner kaffekross, vaniljsocker, kakaoblandning, kaffe och mjöl i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen 25-30 min. Garnera med chokladbönor eller hackad mörk choklad medan kakan fortfarande är varm. Låt kakan kallna.
Servera med vispad grädde.


26 augusti 2011

Västerbottenpaj med spenat

Ikväll har jag bjudit min mamma på fredagsmys. Eftersom hon är glutenintolerant så gick det inte med en vanlig pajdeg. Hos Kardemummagumman hittade jag ett recept som visade sig vara rena fullträffen. Pajen blev gudomligt god och som tur är finns det kvar så att vi kan äta rester till lunch imorgon.


Pajdeg

2 dl pofiber
2 äggulor
100 gr smör
1 ½ dl grädde
1 tsk bakpulver

Förgrädda i ugn 6-8 min i 200 grader

Fyllning

150 gr riven västerbottenost
2 dl grädde
3 ägg
2 dl spenat (färsk eller kokt fryst)
salt och peppar

Blanda allt, häll i pajskalet och grädda 20-25 min i 200 grader.

Servera med fördel tillsammans med creme fraiche, dill och hackad rödlök.

23 augusti 2011

Rött är sött

Nu händer det grejer.
Idag har det som ska bli rött fått en första strykning.


Baksida garage



Garagesida mot trädgården



Altanen på baksidan

22 augusti 2011

Först river man...

...för att sen bygga upp.
Idag har panelen på ostsidan rivits bort för att ge plats åt en ny och fräsch. Frågan är bara om det inte vore bra att täcka med plast tills den nya panelen sätts upp.


Vi får väl hålla tummarna att det inte regnar inatt.

Den allra första

Idag är det Alvins allra första skoldag.


En förväntansfull och mycket glad liten kille med en stor ryggsäck på ryggen traskade till skolan tillsammans med sin mamma strax innan 8.

21 augusti 2011

Oops...

Råkade visst klicka hem en beställning från H&M.
Det här är vad som trillade ner i shoppingkorgen.




Jag letade faktiskt efter både koftan och kjolen igår när jag var i stan, men koftan fanns bara i fel färg och kjolen hittade jag inte alls. Men nu finns de snart i en garderob väldigt nära mig.


Skorätt i höst

I höst måste man äga ett par bruna stövlar. Jag har småkikat runt lite och fastnat för de här på Din Sko.


Imorgon får det bli en tur till stora staden för en kik up close. Kanske, kanske får de följa med mig hem.

Uppdatering 110822: Nu har ett par bruna stövlar i stl 39, identiska med dem på bilden, flyttat in hos oss (läs: mig). Såå sköna...så Sara...

Tjejkväll med hög fjortisfaktor

Ikväll har jag och Liselott haft en riktig fjortiskväll. (Btw så upplystes jag om att begreppet fjortis inte fanns när vi var i den åldern så det är faktiskt okej att vi provar på det nu, men utan folköl och alvedon) Som jag skrivit tidigare så väntar vi med spänning på att ännu en film i Twilight-serien ska ha premiär på bio. Under tiden så ville vi friska upp minnet lite så vi planerade in en riktig Twilight-kväll. Detta fick vi passa på att göra när Liselotts make inte var på hemmaplan, då han inte för sitt liv kan förstå hur vi kan dreggla så över en blek och tanig vampyr. Avundsjuka? Probably.

Kvällen började med en smaskig salami- och brieostpaj som Liselott gjort.


Sedan bänkade vi oss i soffan med kaffe och hallon/blåbärspaj medan vi såg film nr 1. Precis lika bra som första, andra och tredje gången jag såg den. Film nr 2 hoppade vi över eftersom den inte riktigt håller måttet. (Edward är knappt med alls) Vi gick rakt på nr 3, Eclipse, som inte heller gjorde oss besvikna. Nu är det bara knappt 3 månader kvar innan vi sitter bänkade på Biograf Saga och ser Breaking Dawn part 1.



Jag smakade Ben&Jerry´s för första gången ikväll också. Halleluja moment kan man säga. Sååå gott och inte sista gången heller. Nu ska jag utforska alla smaker för att hitta min alldeles egna favorit.

20 augusti 2011

Biscotti

En burk med kärlek har jag gjort idag


100 gr smör
1 dl socker
2 ägg
½ dl sötmandel
½ dl torkade aprikoser
4 dl mjöl
1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200 grader. Grovhacka mandel och aprikoser. Skär smöret i tunna skivor. Rör smör och socker poröst. Rör ner ett ägg i taget. Blanda i mjöl, bakpulver, mandel och aprikoser. Arbeta snabbt ihop till en deg. Klicka ut degen till tre längder på en plåt med bakplåtspapper. Grädda ca 10-12 minuter. Skär de varma längderna i ca 3 cm breda bitar. Lägg dem på plåten med ena snittytan uppåt och rosta i ugnen ca 4 min. Vänd och rosta andra sidan ytterligare 4 min. Låt kallna och förvara torrt i en burk.

Gott att ge bort - ätbara presenter från Linneas Skafferi

Jag är en flitig läsare av en blogg som heter Linneas Skafferi.
När jag fick se att Linnea skrivit en bok var jag snabbt inne på Adlibris och beställde den.


Jag har redan bläddrat igenom boken ett flertal gånger och hittat en hel del recept som ska testas inom kort. Bjud hem mig så får jag en anledning att baka. :-)


19 augusti 2011

Nu är den här

Nu har årets IKEA-katalog anlänt. Äntligen!!!

För några år sedan var det en liten kille som med glädjetjut sprang från brevlådan med IKEA-katalogen i handen och skrek: -Pappa, nu har IKEA-katalogen kommit! varvid pappan blängde på barnets mamma och väste: -Sluta genast upp med det där. Det räcker med en galning i familjen.
Ni kan själva räkna ut vem som var vem. :-)




För er som ännu inte fått katalogen i brevlådan finns en nätversion HÄR. Nytt för iår är att den även finns att ladda ner till iPad, något som jag tänker göra nu genast.

Dag 3


Det blev en kort arbetsdag idag. Inte för mig utan för hantverkarna hemmavid. Vid 11-tiden stod regnet som spön i backen. Men innan dess kom nya vita hängrännor på plats på framsidan och som ni ser på bilden påbörjades målandet med den röda färgen.

Imorgon hoppas vi på fint väder för då återupptas arbetet.

Dag 2


Vindskivor och knutar börjar anta en vackert grå färg. Det är roligt att se förändringar när man kommer hem varje dag.
I eftermiddag är det sagt att regnet ska ösa ner så det återstår att se hur längre killarna håller igång.

17 augusti 2011

Dag 1

Efter dag 1 av renoveringen så är panelen på garagets framsida borta och huset är delvis tvättat.





Vi har med jämna mellanrum sett små fåglar flyga in och ut ur det lilla hålet. När panelen försvann så blottades helt plötsligt ett litet fågelbo. Vilken tur att det inte är vår nu för då skulle det med all säkerhet husera smått därinne.

Filmtips

Jag fick tips om en sevärd film.



Ikväll ska jag krypa upp i soffan och titta på den när Alvin lagt sig.
Hoppas att den är lika bra som trailern hintar att den är.

16 augusti 2011

Gammalt blir till nytt

Vi trivs så bra i vårt hus (även om det enligt mig skulle kunna piffas till lite inomhus). Det stora problemet är utsidan. Fönster och dörrar behöver bytas. På vintern kan man känna det kalla luftdraget utifrån. Färgen på huset har säkert varit fin....när det precis var nymålat. Problemet är att det är målat med en billig Rusta-färg och då blir resultatet därefter.

Nu ska äntligen huset få en ordentligt ansiktslyftning. Imorgon kommer målaren och börjar tvätta huset. Taket ska tvättas och behandlas, fasaden ska på vissa ställen bytas ut och sen ska allt få ny färg. Och nej, det blir inte blått. Rött och grått blir det istället. Nya fönster och en ny ytterdörr ska på plats.
Om en månad ser vi det färdiga resultatet.
Den som väntar på något gott.....

Här kommer några gräsliga Före-bilder




Måååål


Idag var mormor här och överraskade sina barnbarn med ett fotbollsmål. Det var Tobias som fick på sin lott att sätta ihop det, vilket skulle visa sig inte var helt enkelt. Efter 10 minuter gav han upp till förmån för mig och Liselott som suttit på trappan med varsin kaffekopp i händerna och tittat på. Enligt Tobias var det fel på beskrivningen, men på något konstigt sätt tog det oss max 3 minuter att sätta ihop stommen....men beskrivningen och en stor dos logik till hjälp. ;-)
Kvinnor kan!

Målet är på plats och leken kan börja.

14 augusti 2011

Dags att bita i det sura äpplet


Efter en semester med alldeles för många desserter och "Ska-vi-kanske-ta-ett-glas-rosé-ikväll" är det åter dags att ta tag i vardagen. Jag har inte vågat ställa mig på vågen men är säker på att den skulle visa åtskilliga kilo mer än den gjorde i början av sommaren.
Alvin tränar fotboll och jag tar ett varv i spåret.

09 augusti 2011

Ett barns tankar

Jag och Alvin hälsade på våra goda grannar ikväll. Jag sa till Alvin att han skulle passa på att leka lite extra med äldste sonen Emil. Detta eftersom han flyttar till Linköping på lördag för högskolestudier.
Alvin tittar på mig och säger: -Vad då, ska de flytta? (Alvin trodde för en vecka sedan att familjen redan flyttat då de var på semester.)
-Nej, hjärtat. De är bara Emil som ska flytta. Han ska gå på en skola som ligger långt bort.
Alvin får ett sorgset uttryck i ögonen. -Men, ska han få en ny familj?
-Man byter inte familj. Emil är stor nu och ska bo i en egen lägenhet med en kompis.
Med en lättnadens suck ringer Alvin på familjens dörr och det blir en stunds lek med kompisen Emil 19 år.

Tänk vilka tankar som snurrar i ett barns huvud.

Lite för cool


Nu har Alvin helt plötsligt blivit lite för cool för att bara le och titta in i kameran. Så blir det när man gått sin allra första dag på fritids.

05 augusti 2011

Bara för att....

...det är så galet roligt.






Enjoy!

Gekås vs Yankee Candle


På bordet hemma brinner det här ljuset med doft av citron och ingefära. Ljuset inhandlades på Gekås, Ullared förra veckan.

Jag tycker nog att det är misstänkt likt orginalet från Yankee Candle.
Vad väljer man?
Orginalet för 275 kr eller kopian för 45 kr?



Kalasdags

Igår var ingen vanlig dag för det var Nillas födelsedag. Hurra! Hurra! Hurra!


Vi firade med tårta till sent på kvällen. Mysigt som alltid.
I presenten till Nilla låg en strut Chokladöverdragna espressobönor (syndigt goda) och ett presentkort på chokladprovning som vi ska utnyttja tillsammans i höst.

03 augusti 2011

Lata dagar


Min sista semestervecka bjuder på både värme och solsken. Vi njuter för fullt och idag har jag och barnen spenderat några timmar vid Örlenbadet.
Härligt...