-MITT LIV SOM MAMMA/HUSTRU/VÄN-





30 november 2011

Fönstershoppar

Snart är det jul och nyår. Som vanligt ekar garderoben tom när det kommer till festkläder. Visst är det konstigt?

Jag har fönstershoppat lite på H&M och Vero Moda. Efter en mycket kort stund hade jag hittat tre favoriter.


Hur snygg är inte den här? Kommer att bli kanon om jag spenderar några ggr i solariet först.
399 kr på H&M



Den lilla svarta är aldrig fel.
500 kr på Vero Moda



Att jag gillar starka pasteller har nog inte undgått någon. Den här toppen faller mig i smaken. Ett par snyggt svarta high waist byxor blir perfekt till.
260 kr på Vero Moda

Tillägg 111204: Igår fick den cerisa klänningen följa med mig hem från Göteborg....och idag flyttade den in på H&M på Elins Esplanad. Vi kom inte alls överens om vad som faktiskt bör få plats i en klänning. Låt oss kort och gott säga att det rådde platsbrist på övervåningen. Punkt!!

Homeland

På onsdagar kl 22.00 på SVT 1 visas den amerikanska serien Homeland.
Jag har fastnat rejält och precis som alltid så har jag svårt att låta bli att följa de amerikanska säsongerna. Vilket betyder att jag alltid ligger minst en halv säsong före den svenska säsongen. Avsnitt 2 sänds ikväll, men det första avsnittet finns på SVTPlay några dagar till.



Rekommenderas starkt!!

26 november 2011

Advent

Årets adventsljusstake består av 4 blockljus med siffror på. Ljusen står placerade i varsin suffléform. Formarna har jag aldrig använt men nu fick de komma fram ur gömmorna och agera ljusstake.

21 november 2011

Alvin 6 år


Grattis till världens bästa Alvin som fyller 6 år idag!!!!!

19 november 2011

Ok?

Vem har sagt att killar inte kan ha nagellack? En pojke i Alvins klass hade nagellack i fredags och nu ville Alvin också ha det. Självklart ska han ha det.

En fint turkost lack valde han


Pappan i familjen suckade bara och fick fram ett svagt morrande som lät lite som "Åh vad fint". Det lät inte som om han menade det. (Han hade rivit sitt hår, om han bara haft något)

18 november 2011

Barda


Vad är det med barn och TV-programmet Barda? Jag tycker att varenda unge pratar om det. Mina barn är inget undantag. Noel har väl iofs nästan vuxit ifrån det, men Alvin, han sitter bänkad vid TVn varje fredag. Idag ska jag och Tobias gå på bio tillsammans med Liselott och se nya Twilight. Barnen får stanna hemma hos Patrik, som av någon konstig anledning är totalt ointresserad av vampyrer. Eftersom Alvin inte riktigt har koll på vad som ska hända ikväll så tjuvkikar han på kvällens Barda genom SVTs App på vår iPad. Allt för att inte riskera att missa något.

13 november 2011

Ett lyckat köp

Jag och Liselott har ju spenderat ett dygn i Ullared med mycket shopping och många goda skratt. Jag kan starkt rekommendera en övernattning på GeKås motell. För ynka 645:- får ni (högst 4 pers) spendera en natt i ett mysigt motellrum en kundvagnslängd från GeKås entré.

En hel del julklappar har inhandlats, men även en och annan present till Alvin som fyller år om en vecka. Letade förgäves efter en One Piece till honom men fick ge upp efter att ha letat i flera butiker.


En snowboardjacka stod högt upp på Noels önskelista inför vintern och därför blev jag glad när den här snyggingen hängde på herravdelningen. Den hamnade, efter Noels godkännande, rakt ner i kundvagnen.

12 november 2011

Vinmys


Sitter på motellrummet och myser med ett glas (eller två) rött och lite goda ostar. Imorgon blir det ännu mer shopping.

Vinst x 2

Rivstartar helgen med två matcher. Motståndet var Mariestad och Guldkroken. Vinst i match nr 1 med 23-18 och i match nr 2 med 18-12. En glad och nöjd kille sitter bredvid mig i bilen.

09 november 2011

Som ett barn dagarna innan jul

Jag längtar och ser fram emot helgens tripp till Ullared tillsammans med bästa Liselott. Inköpslistan börjar ta form. Jag har försökt förklara för min make att på inköpslistan hamnar bara det som MÅSTE inhandlas. Allt annat som åker med i vagnen är också nödvändigt. Det är bara det att jag inte tänkte på det förrän jag såg det.

På lördag checkar vi in på vårt motell som ligger en kundvagnslängd från Gekås entré. Efter en stunds shopping på lördagskvällen korkar vi upp en flaska vin och njuter av lugnet utan våra män och barn. Kvalitetstid på hög nivå.

Längtar......

06 november 2011

Handbollsspäckad helg

Den här helgen har vi helt vigt åt handboll. Skadevi Cup 2011 har gått av stapeln. Noels lag kämpade väl och slutade 3a i sin grupp efter en vinst och två förluster. Efter att ha direktkvalificerat sig till semifinal i B-slutspelet var det laddade killar som ställde sig på mittlinjen idag för avkast. Där tog det tyvärr stopp. Nu får killarna ladda om inför seriespelet istället.


Alvin är måttligt road av att titta på storebror. Han springer hellre omkring med nyfunna kompisar, sitter och läser eller allra helst springer han skytteltrafik till kiosken. Det får bli sockeravvänjning på honom nu.

05 november 2011

Fia m knuff


Alvin och jag startar lördagen med ett parti Fia m knuff. Det slutade med att Alvin vann med minsta möjliga marginal.

04 november 2011

Rymden


Alvin har byggt en modell av rymden med hjälp av bollar.
Den gula taggiga bollen är solen.

03 november 2011

Ett litet musiktips

Det finns en liten sång om min hemby Timmersdala.
Lite roligt, iaf om man är uppvuxen där och kan få ut något av texten.