Imorgon spelar HKC P-00 hemmamatcher. Den här gången föll det på min lott att stå i kiosken. Då ska man också baka någon god kaka.
Jag testade ett nytt recept på en fudgekaka. Luktar gott i köket nu.
Fudgekaka med mintsmak
300 gr smör
5 dl socker
4 ägg
3 dl mjöl
1,25 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
Glasyr
400 gr mörk blockchoklad
2 msk olja
3 droppar pepparmyntsolja
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i resterande ingredienser och häll i en bakplåtsklädd långpanna. Grädda ca 20 minuter. Kakan ska inte vara kladdig i mitten.
Smält blockchoklad tillsammans med olja över vattenbad. Droppa i pepparmyntsoljan. Bred på glasyren över kakan. Ställ att svalna innan den skärs i rutor.
Mums fillibabba
Jag säger bara mmm, ihop med kaffe och en öppen eld!
SvaraRadera