Lovade ju att jag skulle lägga ut recepten från Ammis Matkasse när jag provat dem. Här kommer de första två. Alla recept är beräknade för 4 personer.
Kycklingclub med avokado och knapriga bacon
4 kycklingfiléer
tacomix
4 skivor bacon
2 avokado
2 tomater
4 färska sparris (om det finns)
4 blad romansallad
2 dl creme fraiche
8 majstorillas
1 knippe körver eller persilja
riven ost
salt och peppar
Krydda kycklingen med tacomix och stek i smör ca 7 min/sida. Stek bacon knaprigt och låt rinna av på papper. Skär tomater och avokado i skivor. Koka sparrisen i lättsaltat vatten några minuter (tuggmotstånd). Skiva kycklingen. Lägg alla ingredienser i tortillan och klicka över creme fraiche. Rulla ihop och garnera med persilja.
Mumsig fiskgryta med pressad potatis
1 pkt sej eller kolja
smör eller olja
250 gr champinjoner
2 dl vatten
1 msk fiskfond
1,5 dl vispgrädde
1 citron, saften och det rivna skalet
10 cm strimlad purjolök
2 tsk maizenaredning
salt och peppar
dill
potatis
4 tomater
Skala och koka potatisen. Skär fisken i bitar oc stek den gyllene men ej genomstekt. Lägg dem åt sidan. Bryn champinjonerna, salta och peppra. Häll på 2 dl vatten, fond, grädde, citronsaft och purjolök. Låt koka ihop i 3-4 min. Lägg i fiskbitarna och låt småputtra ett par minuter. Strö över citronskal och dill, servera med nypressad potatis och skivade tomater.
Kycklingcluben känns mer som mysmat en fredagkväll än en middag mitt i veckan, men det var gott. Fiskgrytan var kanongod och jag längtar efter min lunchlåda imorgon. Pressad potatis äter jag alldeles för sällan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Lämna ett avtryck