Veckans godaste mat åt vi idag. Hade tänkt att jag skulle visa er en bild på hur det såg ut, men kom på det försent. Tror inte att ni hade blivit mycket klokare på bilder av tomma tallrikar.
Här kommer receptet:
Kryddiga köttfärsspett med sallad och pitabröd
Här kommer receptet:
Kryddiga köttfärsspett med sallad och pitabröd
4-500 gr nötfärs
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, pressade
Hackad färsk mynta
2 msk paprikapulver
½ msk harissa eller 2 krm cayennepeppar
2 tsk salt
½ tsk svartpeppar
Grillspett
Sallad
1 rödlök, finhackad
½ gurka
tomater
½ huvud isbergssallad
Dressing
2 msk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
½ tsk salt
Pitabröd
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser till köttfärsspetten och forma till 8 järpar. Stek järparna tills de fått fin färg. Trä dem på grillspett och lägg dem på ett ugnssäkert fat. Låt dem bli genomstekta i ugnen i ca 10 min. Servera med sallad, dressing och pitabröd.
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, pressade
Hackad färsk mynta
2 msk paprikapulver
½ msk harissa eller 2 krm cayennepeppar
2 tsk salt
½ tsk svartpeppar
Grillspett
Sallad
1 rödlök, finhackad
½ gurka
tomater
½ huvud isbergssallad
Dressing
2 msk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
½ tsk salt
Pitabröd
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser till köttfärsspetten och forma till 8 järpar. Stek järparna tills de fått fin färg. Trä dem på grillspett och lägg dem på ett ugnssäkert fat. Låt dem bli genomstekta i ugnen i ca 10 min. Servera med sallad, dressing och pitabröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Lämna ett avtryck