-MITT LIV SOM MAMMA/HUSTRU/VÄN-





20 februari 2010

Veckans bästa

Veckans godaste mat åt vi idag. Hade tänkt att jag skulle visa er en bild på hur det såg ut, men kom på det försent. Tror inte att ni hade blivit mycket klokare på bilder av tomma tallrikar.
Här kommer receptet:

Kryddiga köttfärsspett med sallad och pitabröd
4-500 gr nötfärs
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, pressade
Hackad färsk mynta
2 msk paprikapulver
½ msk harissa eller 2 krm cayennepeppar
2 tsk salt
½ tsk svartpeppar
Grillspett

Sallad
1 rödlök, finhackad
½ gurka
tomater
½ huvud isbergssallad

Dressing
2 msk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
½ tsk salt

Pitabröd

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser till köttfärsspetten och forma till 8 järpar. Stek järparna tills de fått fin färg. Trä dem på grillspett och lägg dem på ett ugnssäkert fat. Låt dem bli genomstekta i ugnen i ca 10 min. Servera med sallad, dressing och pitabröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna ett avtryck