-MITT LIV SOM MAMMA/HUSTRU/VÄN-





25 oktober 2011

Italiensk smörgåstårta

Idag fyller maken 39 år. Detta firar vi lite lätt med att bjuda hem hans föräldrar och storasyster på lite kvällsvickning.
Det kommer att bjudas på en Italiensk smörgåstårta. Receptet kommer ursprungligen från Kryddburken, men även min goda vän Liebdjuret har gjorde denna fina skapelse.

Det här behövder du:

Fyllning till samtliga tre lager
20 skivor ljus formfranska
1 burk creme fraiche (5 dl)
1 burk creme bonjour (100 g tacosmak)
1 rund mozzarella
6 st soltorkade tomater i olja
1 förp. vitlökssalami (Göl 150 g)
Salt & Peppar

Blanda creme fraiche och creme bonjour i en bunke. Finhacka salami, tomater och mozzarella. Blanda allt väl. Smaka av med salt och peppar.

Ta fram en rund springform ca 25 cm diam. Kantskär brödskivorna och lägg ett lager bröd i botten på formen. Man får pussla lite grann. Bred på ett lager fyllning och fortsätt med ytterligare två lager fyllning. Avsluta med ett lager bröd. Tryck ihop tårtan lätt så att den sätter sig ordentligt. Täck med plastfolie och förvara i kylskåpet.

Dagen efter, ta bort springformen försiktigt. Täck tårtan med creme bonjour utrört i lite creme fraiche så den går lättare att bre på.

Täck tårtan med:
1 burk cremé bonjour naturell (200g)
1½ msk cremé fraiche

Garnera med:
50g ruccola
10st mini plommontomater
10st gula minitomater
100g parmaskinka
100g tunnskivad pepparsalami
Cocktailkapris

1 kommentar:

Lämna ett avtryck