-MITT LIV SOM MAMMA/HUSTRU/VÄN-





18 februari 2012

Mintchokladkaka med polkaströssel


DET HÄR BEHÖVER DU:

200 gr rumsvarmt smör
4 dl socker
4 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
100 gr mörk choklad med mintcrisp
100 gr krossade Mariannekarameller

GLASYR & TOPPING

100 gr mörk choklad med mintcrisp
1 dl krossade polkagrisar

Visp smör och socker poröst med elvisp. Vispa i äggen ett i taget. Blanda de torra ingredienserna separat. Smält chokladen i vattenbad eller i micron. Vispa ner chokladen och de torra ingredienserna i smörsmeten. Vispa inte mer än nödvändigt. Vänd ner de krossade karamellerna. Smörj och bröa en rund springform, ca 20 cm i diameter (jag hade en 24 cm)
Häll i smeten och grädda 40-45 min i 175 grader.
Smält chokladen till glasyren och ringla över kakan. Strö över de krossade polkagrisarna.

Receptet kommer från Coop.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna ett avtryck