-MITT LIV SOM MAMMA/HUSTRU/VÄN-





15 juli 2012

Plum jam

Jag hade en skål med plommon som började se lite för mjuka ut. Jag insåg att de skulle få kastas innan de hann bli uppätna. Då fick jag ett infall att testa att göra egen marmelad. Efter lite googlade fastande jag för ett recept hos Mektos Superfood.


2 kg gula plommon
1 påse Melatin pektinmedel (gul)
12 dl rårörsocker

Kärna ur plommonen. Koka upp frukten, utan vatten. Rör i grytan så att inte plommona bränner. Blanda i pektinmedlet och koka på hög värme i en minut. Rör ner sockret och koka i ytterligare en minut. Ta bort grytan från värmen och skumma av. Häll marmeladen i rengjorda och varma glasburkar. Förslut och ställ in i kylen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna ett avtryck