-MITT LIV SOM MAMMA/HUSTRU/VÄN-





19 februari 2011

Pulled Pork & Systrarna Eisenmans fluffiga polkagrispaj

Ikväll får vi besök av fam Brännhult/Jonsson. I ugnen står just nu en skinkstek och gottar till sig. 5 h ska den stå inne innan den är klar. Det ska nämligen bjudas på Pulled Pork i tortillabröd.
Enkelt att göra och väldigt gott.

Pulled Pork

1 1/2 kg benfri fläskkarré i bit eller skinkstek
2 gula lökar
1 hel vitlök
1 flaska barbequesås hickory 250 ml
3 tsk salt
3 krm svartpeppar

Sätt ugnen på 125 grader. Gnid in salt och peppar runt om köttet. Lägg det i en gryta som tål att stå i ugnen. Skala och klyfta den gula löken. Skala vitlöksklyftorna. Lägg lök och vitlök runt köttet i grytan. Häll på barbequesås så att det täcker kött och lök. Sätt på locket och ställ in grytan på nedersta falsen i ugnen. Låt den stå där ca 5 h. Det ska bli riktigt mört. Dra sedan isär köttet med hjälp av två gafflar direkt i grytan och blanda med såsen.

Till efterrätt kommer det att bjudas på polkagrispaj.

Systrarna Eismans fluffiga polkagrispaj


20 småkakor med smak av choklad
2 msk kakao
25 gr smält smör

5 dl vispgrädde
1 burk mashmallowfluff
några droppar pepparmyntsolja
några droppar röd karamellfärg
1 dl polkagrisar + några till garnering

Chokladsås
125 gr mörk choklad
75 gr smör
0,5 dl socker
0,5 dl sirap
1 nypa salt
0,5 dl vatten

Kör kakor, kakao och smör i en matberedare. Tryck ut smulblandningen i en pajform med höga löstagbara kanter. Ställ in i frysen.

Vispa grädden och blanda försiktigt med mashmallowfluff och några droppar pepparmyntsolja. Lägg ungefär 1/3 av blandningen i en separat skål och ställ åt sidan. Krossa polkagrisarna i en mortel och blanda ner i den större mängden kräm. Ta ut pajformen och bred ut krämen i pajskalet. Ta resterande kräm och blanda i några droppar röd karamellfärg. Klicka ut den röda krämen över den vita i formen. Gör ett virvlande mönster med en kniv i krämen. Ställ i frysen minst 5 h. Ta fram den 10-15 min innan den ska serveras. Dekorera med polkagrisar.

Blanda ihop ingredienserna till chokladsåsen i en kastrull. Koka upp och rör tills all choklad har smält. Låt småsjuda ca 10 min eller tills såsen blivit tjock och glansig.
Servera såsen varm eller kall till pajen.

Båda recepten har jag hittat hos Liselott.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna ett avtryck