Igår var vi hos fam Eng på Eurovisionmys. På grillen låg Möllers goda korvar som sedan serverades med en god pastasallad.
När vi bänkat oss i soffan kl 21 för att se Erik Saade kämpa om titeln så smaskade vi i oss en god chokladpaj som jag bakat tidigare på dagen.
Här delar jag med mig av receptet.
Chokladpaj
150 gr smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Nyp ihop degen och förgrädda 10 min i 175 grader.
3 stora ägg
2½ dl socker
3 msk creme fraiche
3 msk sirap
2 dl vetemjöl
Vispa ägg och socker poröst. Blanda i övriga ingredienser.
150 gr blockchoklad
150 gr osaltat smör
8 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
en nypa salt
Smält smöret och blockchokladen tillsammans i en gryta. Blanda i övriga ingredienser.
Blanda sedan ner chokladsmeten i äggsmeten. Fyll pajskalet och grädda 30 min i 175 grader.
Servera med bär och vaniljglass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Lämna ett avtryck