Kyckling i röd curry och kokosmjölk
400 gr kycklingfiléer, skurna i mindre bitar
1 påse valfria wokgrönsaker 400-500 gr
2 st pressade vitlöksklyftor
1 burk kokosmjölk
2 tsk röd currypasta
1 tsk salt
1 st hönsbuljong
5 cm strimlad purjolök
Skär kycklingfiléerna i mindre bitar eller strimla dem. Genomstek dem i olja i en stekpanna. Salta, krydda med currypastan och pressa i vitlöken. Rör om. Lägg ner wokgrönsakerna och häll över kokosmjölken. Lägg i buljongtärningen. Låt puttra 15-20 min, rör om då och då. Strö över purjolöken och servera med ris och ev. cashewnötter.
Istället för ris så tillsatte vi ett paket krossade äggnudlar i woken när det var ca 5 min kvar. Då kan det ev behövas lite extra vätska, men det är en smaksak.
Lätt och väldigt gott!!!
Låter supergott, måste prövas.
SvaraRadera