-MITT LIV SOM MAMMA/HUSTRU/VÄN-





29 januari 2013

Chili con carne och krämig pastasås

 
 
I dagens matlåda fanns tagliatelle med en krämig pastasås
 
2 port
 
1pkt bacon
1 gul lök
1 burk champinjoner
2 dl creme fraiche
salt och peppar
 
Fräs strimlad bacon och hackad lök och lägg över i en kastrull tillsammans med champinjonerna. Tillsätt creme fraiche och låt alltsammans bli varmt. Smaka av med salt och peppar. Servera med din favoritpasta.
 
Tips! Variera såsen genom att klicka i lite fransk senap eller chilisås. Prova också att mosa lite ädelost i såsen. Eller varför inte pressa i en vitlöksklyfta.
 
Chili con carne
 
6 port
 
1 gul lök
1 rödlök
500 gr blandfärs
margarin (att steka i)
1 burk krossade tomater med chili
3 st vitlöksklyftor
0,5 dl vatten
3 tsk chilipulver
1 tsk oregano
1 tsk timjan
2 tsk persilja
2 msk köttfond
1 tsk salt
1 gul lök
1 röd paprika
6 dl vita bönor i tomatsås
 
Stek köttfärsen och tillsätt hackad lök. Låt steka tillsammans några minuter. Tillsätt krossade tomater, pressat vitlök, vatten, kryddor, fond och salt. Använd 2-4 tsk chilipulver beroende på vilken styrka du vill ha. Låt koka under lock på låg värme ca 20 min. Kärna ur och hacka paprikorna. Lägg i dem i grytan tillsammans med de vita bönorna. Låt koka ca 5 min på låg värme.
 
Servera med vitt bröd.
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna ett avtryck