-MITT LIV SOM MAMMA/HUSTRU/VÄN-





23 november 2010

Godaste vitlökspajen

Imorgon kommer Ulf och Nilla hit och firar Alvin. Vad passar bättre att bjuda på en vardagkväll än paj. Lätt att förbereda kvällen innan (typ idag) och sen bara värma innan gästerna kommer.


Det här kan vara den godaste pajen jag ätit.
Gör den!!!

Vitlökspaj

Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 gr smör
2 msk vatten

Pajdegen behöver inte förgräddas utan det räcker att den får vila i kylen medan fyllningen görs.

2 dl creme fraiche
250 gr creme bonjour vitlök
1 pkt bacon
1 röd paprika
1 gul lök
färska champinjoner
broccoli
tomater
riven ost

Blanda creme fraiche och vitlöksosten. Stek bacon, paprika, lök och champinjoner i omgångar, koka broccolin och blanda i allt i röran.
Häll fyllningen i pajskalet, skiva över tomater och täck med riven ost. 
Grädda ca 35 min på 200 grader. 

Pajen blir bara godare om den får stå till sig en stund. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna ett avtryck