-MITT LIV SOM MAMMA/HUSTRU/VÄN-





03 april 2011

Smörgåstårta Tutti Frutti

Idag vankas det lite kalas. Kalas och kalas förresten. Har man inte slutat med det när man fyller 25+8? Jag ska iallafall bjuda familjen på smörgåstårta.


Provade ett recept från Kryddburken. Hon är en fena på smörgåstårtor och nu hoppas jag att min smakar lika bra som den ser ut.

Smörgåstårta Tutti Frutti
16 bitar

48 skivor formfranska (kantskurna)

1 sats grundröra
5 dl grädde
1 dl creme fraiche
salt, peppar

Fyllning 1
250 gram mixad rökt kassler
2 dl krossad ananas + lite av spadet

Fyllning 2
3 msk bredbar leverpastej
2 msk bostongurka
3-4 dl av grundröran

Fyllning 3
4 löskokta och hackade ägg
150 gr mjukost
3 dl grundröra
salt, peppar

Täcklager
rikligt med grundröra runtom

Gör så här :

Vispa grädden lös, den ska nästan vara rinnig till grundröran. Tillsätt creme fraiche och smaka av den med salt och peppar. Ta fram tre skålar och fördela ut fyllningen i varje skål. En med mixad rökt kassler och ananas (använd hushållsassistent eller stavmixer till att finfördela kasslern), en med leverpastej och bostongurka och den sista med kokta ägg och mjukost. Rör ner grundröran. Kantskär brödskivorna. Fyll tårtan, lager för lager. Varje brödlager ska också bres med mjukt smör först. Avsluta med att täcka tårtan runtom med grundröran.

Garnering :
Salladsblad runtom, sen en mix av hamburgerkött, kokta ägg, ostrullar, vindruvor, mini-plommotomater & konserverade mandariner. Apelsinskivor och persilja.


1 kommentar:

  1. Ha den äran fina du!! Vilken vacker tårta du gjort! Hoppas du blev nöjd med receptet och ha en toppenfin kväll! Hälsn. från Öland! Kram...

    SvaraRadera

Lämna ett avtryck