Här kommmer ett tips på något gott att ha till kaffet i midsommar. Jordgubbar och mjölk i all ära men varför inte variera lite.
I år blir det jordgubbscheesecake i massor på midsommarafton.
Jordgubbscheesecake
2 ägg
1 dl socker
1 dl mjöl
1/2 dl kakao
Vispa ägg och socker. Blanda mjöl och kakao och sikta i äggsmeten under omrörning. Grädda i en smord och bröad form med löstagbar kant ca 12 min i 200 grader.
4 gelatinblad
300 gr jordgubbar
1 1/2 dl socker
saften från 1 lime
3 dl vispgrädde
200 gr färskost
1 dl jordgubbar i bitar.
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 10 minuter. Smält dem sedan i en kastrull med 2 msk vatten. Låt svalna. Mixa jordgubbar, socker och saften från en lime. Blanda med gelatinet. Rör ner färskosten. Vispa grädden och rör ner den tillsammans med jordgubbarna i bitar.
Häll över kakaobotten och låt stelna i kylen en stund innan du ställer in den i frysen.
Ta fram cheesecaken ca 30 min innan den serveras.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Lämna ett avtryck