Jag har aldrig....bakat bullar förut. Vanliga lussekatter har jag iofs knåpat ihop, men då hemma hos mamma med hennes vakande öga över axeln.
Idag beslöt jag mig ändå för att ge bullbaket ett försök. Saffranssnurror skulle jag ge mig på.
Här har ni resultatet. Superdupermegagoda snurror smaksatta med både vit choklad och mandelmassa (inte båda i samma utan halva satsen av varje)
ca. 50 st
50 g jäst
100 g smör
5 dl mjölk
250 g Kesella lätt
2 påsar saffran, ca 1 g
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
ca 17 dl vetemjöl
Fyllning:
50 g rumsvarmt smör
200 g vit choklad
1 uppvispat ägg
1 dl pinjenötter
Smula jästen i en degbunke. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, ca 37°. Häll degspadet över jästen. Rör om så att den löser sig. Tillsätt Kesella, saffran, socker, salt och mjöl. Arbeta degen tills den blir blank och smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Dela degen i två delar och kavla ut till stora plattor, 1/2 – 1 cm tjock. Bred smöret över degen. Grovriv chokladen och strö över. Rulla ihop och skär i skivor. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa 20 – 30 min. Sätt ugnen på 225°. Pensla med uppvispat ägg och strö över nötterna. Grädda i mitten av ugnen 5 – 7 min. Låt svalna på galler. Sikta ev över lite florsocker. .
I helgen ska jag göra en sats till för de här bullarna räcker inte långt. Männen i hushållet gav dem högsta betyg.
Receptet kommer från Arla
Jag säger bara mmmmm. Du kan gärna göra en omgång till mig också när du ändå håller på. :-)
SvaraRadera