Idag vankas det söndagsfika med familjen Boström/Wallin.
Kaffeälskare, som vi är så ska det bjudas på en kladdkaka med smak av kaffe. Det luktar mumma i köket nu och jag väntar med spänning på att få provsmaka.
150 g smör
1 dl kakao
2 ägg
3 dl socker
2 msk hela kaffebönor
1 tsk vaniljsocker
1 dl starkt kaffe
2 dl vetemjöl
Garnering
½ dl chokladbönor eller hackad mörk choklad
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och rör ner kakao. Vispa ägg och socker pösigt. Krossa kaffebönorna i en mortel. Rör ner kaffekross, vaniljsocker, kakaoblandning, kaffe och mjöl i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen 25-30 min. Garnera med chokladbönor eller hackad mörk choklad medan kakan fortfarande är varm. Låt kakan kallna.
Servera med vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Lämna ett avtryck