-MITT LIV SOM MAMMA/HUSTRU/VÄN-





22 januari 2013

LCHF-Schweizerrullar med skinka och blomkålsmos

 
500 gr valfri köttfärs
1 tsk salt
1 krm peppar
1,5 dl riven ost
2 ägg
0,5 dl grädde
2 msk finhackad purjolök
2 msk finhackad persilja
10-12 skivor rökt skinka
 
Sås:
3 dl grädde
0,5 dl chilisås
salt, svartpeppar, rosépeppar
 
Blomkålsmos 2 pers
500 gr fryst blomkål
0,5 dl grädde
1 msk smör
0,5 dl creme fraiche
salt, vitpeppar, örtsalt
 
Sätt ugnen på 200 grader. Arbeta samman färsen med salt, peppar, riven ost, ägg, grädde, purjo och persilja. Lägg ut skinkskivorna på en skärbräda och fördela färsen över dem. Rulla ihop till rullar. Lägg dem i en smord eldfast form med skarven nedåt.
Rör samman grädden med chilisåsen och smaka av med salt, och peppar. Häll såsen över skinkrullarna. Strö över rosépeppar.
Grädda mitt i ugnen ca 30-35 min. Ös rullarna några ggr under tiden.
 
Tina blomkålen i micron och låt rinna av i ett durkslag. Mixa blomkålen med kryddor och grädde till en slät kräm. Smält smöret i en teflonkastrull och häll i blomkålsmoset. Tillsätt creme fraiche och låt den smälta ner i moset under omrörning.
 
Detta är bland det godaste jag ätit....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna ett avtryck