-MITT LIV SOM MAMMA/HUSTRU/VÄN-





20 september 2009

Torsk med ägg- och persiljesås

Idag blev det kokt torsk till middag. Gott och busenkelt att göra. Jag tackar mina nya applikationer på iPhonen, Coop och Tasteline för bra recept. Enkelt att hitta och kanon att ha till hands när man står förvirrad i affären och inte vet vad man ska ha till middag.



Kokt torsk med ägg- och persiljesås
4 port.

600 gr torskfilé

3 msk vetemjöl
3 dl vatten
1 fiskbuljong
1 dl grädde
2 msk smör
3 krm vitpeppar
3 msk finhackad persilja
2 hackade hårdkokta ägg

Dela fisken i fyra bitar och salta runtom.

Vispa ut mjölet med vattnet i en kastrull. Tillsätt sen buljongtärning, grädde och smör. Koka upp under omrörning och låt koka ett par minuter. Lägg i fiskbitarna och låt sjuda ytterligare ett par minuter. Såsen ska vara tjock eftersom fisken ger ifrån sig vätska under kokningen. Peppra, strö över hackad persilja och äggen och låt det bli genomvarmt.

Servera med potatis och kokta morötter och haricots verts.

Mums fillibabba!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna ett avtryck