Det här receptet har jag hittat på Charlotte Perrellis blogg. Visst låter det mums fillibabba? Det ska testas på lördag när det är finaldags i Melodifestivalen.
Räklåda
1,5 kg räkor
250 gr färska champinjoner
250 gr körsbärstomater
2,5 dl matlagningsgrädde
10 kokta ägg
1 lök
dill
12 skivor formfranska
Redning:
2 msk vetemjöl
50 gr flytande margarin
knappt 0,5 dl mjölk
Koka o skiva äggen, lägg dem i botten på en ugnfast form. Skala räkorna o lägg dem ovanpå äggen. Fördela dill ovanpå räkorna. Gör en redning , skiva champinjonerna, hacka löken och lägg i det i redningen i en kastrull på spisen. Blanda i matlagningsgrädden. Salta o peppra. Häll den varma blandningen över räkorna o äggen. Dela körsbärstomaterna och skär brödskivorna i kuber, lägg det ovanpå alltsammans. In i ugnen på 225 grader i ca 15 min.
(bilden är lånad från charlotteperrelli.blogg.se)
Hm, receptet lät väldigt gott, men bilden var inte direkt aptitlig... Måste gå att servera snyggare?
SvaraRaderaDet närmar sig 1000 besökare. VAd ska du hitta på då??
SvaraRaderamamma