-MITT LIV SOM MAMMA/HUSTRU/VÄN-





04 mars 2009

Träsmak får man och utan jobb blev han

Den här veckan går jag en VCMS-utbildning på jobbet (VCMS=Volvo Cars Manufacturing System). Det går ut på att vi ska lära oss om det standardiserade arbetssätt som ska gälla över alla Volvos fabriker. Jag är inte van vid att sitta still och lyssna hela dagarna. Det känns helt klart i huvudet när man kommer hem på eftermiddagen. Idag varvade vi iofs teorin med några praktiska övningar. Då känns det inte lika jobbigt. Imorgon är det sista dagen innan helg. Synd att man vänjer sig så lätt vid 4 dagars-veckor. Nästa vecka är sista kortveckan, sen är det fullveckor som gäller igen. Eftersom det verkar som om vi får lite mer att göra framöver så ska vi väl vara nöjda och glada. Inga varsel så långt ögat kan nå.
Varsel är dock vad Tobias råkat ut för. I måndags hade han sin livs första dag som arbetslös. Ingen kul upplevelse, men vad ska man göra när det inte säljs några lastbilar alls nästan. Inte ligger han på latsidan inte. Nej, nej...det finns en hel del jobb att söka. Vi kommer dock inte att lägga så stort hopp vid att Arbetsförmedlingen ska kunna göra något. Vill man ha något gjort så får man banne mig fixa det själv. Just nu håller vi tummarna lite extra för ett jobb som kommer att ta honom till andra sidan Atlanten en kort period.

1 kommentar:

  1. Oj! Andra sidan atlanten!? USA då eller? Ja, vad gör man inte för att få jobb... Men det är ju tråkigt att den äkta hälften så långt bort =(. Marcus var och arbetade i Canada en period, men det var innan barnen. Man får se det från den ljusa sidan- det är mysigt när han kom hem igen!
    Kram

    SvaraRadera

Lämna ett avtryck